Surahammars IBF förlorade mot Örebro Innebandy

Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Segertåget fortsätter för Örebro Innebandy. Mot Surahammar borta i Mälarenergi Arena på fredagen blev det seger igen. Laget vann med 8-5 (1-1, 5-2, 2-2) och har nu åtta segrar i rad i division 1 Mellersta herr.

Surahammars huvudtränare Richard Schlugi tyckte så här om matchen:

– Förutom första 10min i andra perioden som inte är acceptabelt gör vi en riktigt bra match. Men mot ett bra lag som Örebro så håller det inte att ha sådan djupdykning i en halv period. Bara ladda om och knyta näven inför 4 sista omgångarna.

Örebro Innebandy startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 52 sekunder slog Jacob Embretzen till framspelad av Adam Lundgren.

Surahammar kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.30 slog Simon Eleholm till.

Örebro Innebandy tog ledningen på nytt efter 20.12, när Hampus Håkansson fick träff på pass av Simon Lindholm.

I andra perioden var det Örebro Innebandy som var starkast. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Örebro Innebandy startade tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 3-7-ledning. Men Surahammar svarade och gjorde 4-7.

Därefter var det dock Örebro Innebandy som avgjorde. Laget gjorde 4-8 med sex minuter kvar att spela genom Jacob Embretzen på pass av Hampus Håkansson. Surahammar hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-8.

Hampus Håkansson gjorde tre mål för Örebro Innebandy och spelade fram till ett mål och Jacob Embretzen stod för tre poäng, varav två mål. Simon Eleholm gjorde tre mål och totalt fyra poäng för Surahammar.

Med fyra omgångar kvar är Surahammar på sjunde plats i tabellen, medan Örebro Innebandy är på andra plats.

Surahammar möter IBF Norrköping i nästa match borta lördag 17 februari 13.00. Örebro Innebandy möter samma dag Linköping hemma.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping