IBF Norrköping förlorade mot Örebro Innebandy

Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan

Örebro Innebandy har haft en bra säsong i division 1 Mellersta herr, och är nu klart för kval till Allsvenskan. Det efter seger, 22-1 (5-0, 11-1, 6-0), på bortaplan mot IBF Norrköping på lördagen.

Örebro Innebandys lagledare Marie Johansson kommenterade matchen:

– Jag är stolt och nöjd över de 12 raka segrar vi har. Vilket krävdes för att vara i kval.

Örebro Innebandys Jacob Embretzen var matchens utropstecken, och stod för hela fem mål.

Örebro Innebandy spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5, mål av Jacob Embretzen, Hampus Håkansson, Anton Jerlström, Marcus Hjelm och Adam Lundgren. Det var bara början för Örebro Innebandy. Örebro Innebandy tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.09 genom Hugo Edström, och gick upp till 0-14 innan IBF Norrköping svarade.

1-17 blev det till slut för Örebro Innebandy. Örebro Innebandy fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 22-1. Målen i sista perioden gjordes av Adam Lundgren, som gjorde två mål, Jacob Embretzen, Simon Garman och Victor Klingberg.

Örebro Innebandys Jacob Embretzen stod för tolv poäng, varav fem mål, Adam Lundgren gjorde fem mål och sex assist, Marcus Hjelm gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till ett mål, Hampus Håkansson gjorde tre mål och ett assist och Victor Klingberg gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Det här betyder att IBF Norrköping slutar på tolfte plats, och Örebro Innebandy på andra plats.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping