Foto: D-foto
#ibsilly

Allsvenska stjärnan om framtiden

ANNONS

Marcus Ekengren är en väldigt eftertraktad spelare bland SSL-klubbarnas sportchefer.

Det forna SSL-laget Örebro åkte ur SSL för två säsonger sedan och har sedan dess kämpat för att ta sig tillbaka. Första säsongen i allsvenskan efter SSL-sejouren så låg man fyra i södra allsvenskan när serien avbröts på grund av Corona-pandemin och SSL-kvalet ställdes in. I år slutade man sexa i tabellen och missade SSL-kvalet och får ställa in sig på minst en säsong till i Allsvenskan.

- Det är svårt att analysera säsongen då jag inte vet var man ska dra måttstocken någonstans och vad man ska jämföra med. Personligen tycker jag att vi har gjort en helt okej säsong lite sämre än förväntat kanske. Vi tappade ju Simon Jirebeck inför säsongen och han var en väldigt viktig spelare för laget. Vi var väl inte toppfyra bra i år så jag skulle säga att vi presterar lite under förväntan men inte jättedåligt. Vi hamnade i tabellen ungefär där vi skulle, säger Marcus Ekengren till Innebandymagazinet.

Ekengren har varit en av lagets viktigaste spelare de senaste säsongerna och i år vann han den interna poängligan på ett tangerat personligt rekord i allsvenska sammanhang då han gjorde 48 poäng.

- Jaha, det hade jag ingen koll på. Personligen tycker jag att det gick väldigt bra och jag är nöjd med min säsong. Men det är klart att det alltid är roligare om det går bra för laget också. Men jag kan inte klaga på min egens säsong den var riktigt bra.

På dina två säsonger i SSL med Örebro så snittade du 40 poäng och du har fortsatt att ösa in poäng i Allsvenskan. Inför den här säsongen så lämnade Jirebeck som sagt och tidigare idag blev det klart att Markus Lindgjerdet också drar till Schweiz nästa säsong. Det är ju dina två radarpartner så hur går dina tankar inför framtiden?

- Det är många tankar i huvudet just nu och det är inte lätt att veta vad man vill. Jag har inte gjort klart med något lag alls, varken med Örebro eller något annat lag. Jag har ett väldigt tufft beslut framför mig och jag har inte bestämt mig än så länge.

Är det många lag från SSL som hört av sig?

- Ja det är en hel del lag från SSL som hört av sig och det är kul.

Är det även aktuellt att du följer i dina fd kedjekamraters fotspår och drar till  Schweiz? 

- Ja, alla tänkbara alternativ är en möjlighet just nu. 

Vi har fått uppgifter på att Storvreta är intresserade och att ni för en dialog, är det något som du kan bekräfta?

- Som jag sa har det varit många klubbar från SSL som hört av sig. Men med respekt för klubbarna det gäller så vill jag inte gå in på vilka det är men jag kan säga så mycket att det är väldigt många som hört av sig. Så jag har ett angenämt problem framför mig.

Vad är det som du tittar på innan du bestämmer dig, vad är det viktigaste för dig inför ditt val?

- Jag funderar mycket på vad det är som är viktigast för mig och det är väl bland den första frågan som man får av klubbarna som hör av sig. Men jag har inget bra svar på det och jag har inget speciellt som jag fokuserar på. Men helhetsbilden är något som jag tittar på och det är lika viktigt för mig hur det ser ut utanför planen som på den. Även vilken roll laget ser mig i är något jag tar med i beräkningarna. Men jag har ingen parameter som väger tyngre än någon annan.

Vilket är ditt huvudspår då, stanna kvar i Örebro och Allsvenskan eller byta lag och spela i SSL?

- Det är inte kul att vara i mitt huvud just nu. Jag vet inte själv om jag ska vara ärlig.

När ska du bestämma dig då?

- Jag har inget bestämt datum eller så men jag vill komma fram till ett beslut hyfsat snart.


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: