EXTRA
Foto: Bosse Grängsjö och Albin Skur
SSL (Dam)

Klubbchefen om det plötsliga beslutet att byta tränare

ANNONS

Alexander Brinkmann berättar mer om varför Täby valde att gå skilda vägar med Richard Wellsmo.

Tidigare idag slog bomben ner att SSL-fyran Täby går skilda vägar med sin huvudtränare Richard Wellsmo, när det bara återstår två omgångar innan slutspelet drar igång, som Täby varit klara för länge. Klubben kommunicerade bland annat följande i ett pressmeddelande. 

Efter ett möte under måndagskvällen där ledarstaben utvärderade den senaste tidens resultat väljer Richard Wellsmo att av kliva sitt uppdrag som huvudtränare för Täby FC. Anledningen till beslutet är att resultaten inte gått vår väg en tid, samtidigt som vi inte ser en gemensam väg som ger förutsättningarna som krävs i avslutningen på seriespelet och kommande slutspel

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Klubbchef Alexander Brinkmann för att få höra mer om vad som ligger bakom beslutet.

– Jag är supermån om att vi hela tiden pratar med varandra och utvärderar det vi håller på med. Jag är noga att vi pratar med varandra och inte om varandra. Så i måndags satt jag ner med tränarstaben och satt och pratade lite om läget där vi är och hur vi mår och hur det går, säger Brinkmann till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Sedan hade jag och Wellsmo ett långt möte igår kväll där vi satt och pratade länge och väl och båda kom fram till att den bästa vägen framåt var att vi skiljs åt.

Kan du säga lite mer konkret varför ni landade i att det var bäst att ni skiljs åt? 

– Nej men det är flera saker, allt från hur det har gått på slutet till förutsättningarna för hur vi ska vända på den här trenden. Så efter långa och kloka diskussioner landade vi i att det bästa för laget skulle vara att vi inte gjorde det tillsammans.  

 

Vad tror du om chanserna att få in någon ny tränare med så här kort varsel?

– Dem ser jag som väldigt positiva. Det kommer vi lösa.

Är det så att ni redan har en ny tränare klar. Det finns ju bland annat en arbetslös tränare i Stockholm i Andreas Berglind, som blev årets tränare förra säsongen. Är det han som tar över?

– Nej det är inte aktuellt. 

Att byta tränare sent in på säsongen har varit lyckat för Täby bakåt i tiden. 2019 så sparkade man tränarduon Jonas Delshammar och Tomas Davies ett par dagar innan slutspelet skulle börja. Då plockade man in Maimon Abdallah, från herrlaget och sportchefen Robin Andersson i båset. Ett lyckat byte då Täby senare tog sitt första SM-guld. Brinkmann har själv ett förflutet som tränare och han var senast i Kalmarsunds herrar och Endres damer. Men han har inga planer på att göra en Robin Andersson. 

– Nej, det är inget alternativ att jag ställer mig i båset. Men vi kommer lösa en ny tränare på ett bra sätt. Det kommer inte bli något chockerande namn och ingen klickbomb när vi kompletterar ledarstaben. 

När kan ni ha en ny tränare på plats?

– Det är ju träning imorgon och då hoppas jag att ha det klart.

En spelare som tagit time out och som det ryktades om att det berodde på Wellsmo är Moa Delshammar. Kommer hennes time out ta slut nu?

– Jag har inte pratat med henne så jag vet inte hur det ser ut för henne just nu. Vårt största problem har ju varit att vi gått in i den här säsongen med 13 kontrakterade A-lagsspelare, vilket är minst fem för få. Det har vi löst genom att plocka upp tre spelare från vårt allsvenska lag och de har gjort det jättebra utifrån förutsättningarna. Sedan hade vi ju även med Amanda Mellberg ett tag.

Förutom den redan tunna truppen så har Täby tappat Ranja Varli på vägen, Moa Delshammar har tagit time out. Amanda Mellberg fått nytt jobb som gjort att hon inte kunnat satsa. Josefin Ulvhag drog av korsbandet i början på säsongen och sedan har Hanna Nordstrand och Karolina Sucha skadat sig på slutet. Eftersom transferfönstret stängde den 31 januari kan Täby heller inte värva in några spelare efter att Nordstrand och Sucha skadat sig. 

– De enda två spelarna överhuvudtaget i hela världen som kan bli aktuella för spel nu är Moa Delshammar och Amanda Mellberg eftersom den 31 januari har passerat. 

Kommer du försöka få dem att börja spela igen?

– Det har jag inga kommentarer på eller jag kan inte svara på det rättare sagt. 

Hur är det med Nordstrand och Sucha, kommer vi få se dem något mer den här säsongen?

– Vi hade en fysio som studsade av glädje på kontoret häromdagen när vi fick svar på Nordstrands magnetröntgen. Men det är svårt att veta när hon är tillbaka i spel igen. Sucha har problem med baksida lår och där vet vi heller inte riktigt när hon kan vara tillbaka. 

Finns det chans att båda kommer att kunna spela mer den här säsongen?

– JA!


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: