#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Chockbeskedet: Stjärnforwarden tar time out

ANNONS

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet har Täbys näst bästa poängplockare valt att ta time out - saknas i kvällens match.

Täby har brottats med skador och time outer på sista tiden som gjort att man har haft svårt att få ihop tre femmor. Nu kan Innebandymagazinet avslöja att Täby kommer få det fortsatt svårt då lagets näst bästa poängplockare den här säsongen, Moa Delshammar, har valt att ta en time out på obestämd tid. 

– Ja, det stämmer att jag har tagit en liten break, säger Delshammar när Innebandymagazinet pratar med henne ett par timmar innan match mot Åkersberga. 

Enligt Innebandymagazinets uppgifter beror time outen på att Delshammar varit missnöjd över tränarnas sätt att coacha och hantera laget. Men det är inget som forwardsstjärnan nämner som orsaken bakom time outen. 

– Det beror på flera anledningar men främst vill jag fokusera mer på familjen. Jag vill egentligen inte kommentera vad som har hänt utan jag har en pågående dialog med tränare Richard (Wellsmo) hur vi ska ha det framöver.  

Är det en kortare time out för att få träffa familjen mer just nu eller är det ett mer långvarigt break tror du? 

– Det beror lite på vad vi kommer fram till och hur vår dialog går. Vi ska höras vidare och beroende på vad jag känner och om jag tycker att det känns motiverande och kul att komma tillbaka igen eller inte. Men just nu vill jag fokusera på familjen och ge dem lite mer tid än vad de fått under säsongen.

Täby gjorde en väldigt bra silly season där man värvade in flera stjärnspelare och förhandssnacket placerade Täby som ett topplag med chansen att utmana om en SM-finalplats. Efter 15 spelade omgångar ligger Täby på en fjärde plats. En prestation som Delshammar tycker är bra resultatmässigt men inte prestationsmässigt.   

– Det har rullat på och gått hyfsat bra. Sedan tycker jag kanske inte att man fått ut max av vad laget kan prestera. Men tabellmässigt har det gått bra men trist med förlusten i lördags som gjorde att man kom fyra istället. Jag tycker ändå att det gått enligt förväntningarna även om spelet kanske inte har varit så bra som det kunnat vara med tanke på vilka spelare vi har. Men poängen har ju trillat in.

Matchen i lördags refererar till slaget om tredjeplatsen som Täby förlorade med 3-5 mot Västerås Rönnby. En förlust som gjorde att Rönnby gick om Täby i tabellen på målskillnad. 

– Jag vet inte vad som hände. Ingen av lagen gjorde någon bra match och det kanske var så att vi hade lite vind i seglen från matchen innan och trodde att det skulle gå lättare än vad det gjorde. Vi kom inte upp i nivå trots att det var mycket vi spela för.

Just Delshammar har varit riktigt het på slutet och stått för sju poäng i vinsterna mot Warberg och Pixbo. Men mot Rönnby gick det tyngre då hon blev bänkad inför tredje perioden efter att ha varit poänglös i de två första perioderna. 

– Det var inte min bästa match kanske men den var helt okej de två perioderna jag fick spela.

En slutspelsplats är mer eller mindre redan säkrad för stockholmarna men hur långt kan det räcka för Täby väl där?

– Det finns goda chanser att gå längre än vad Täby gjort de senaste säsongerna. Men jag tror att det kommer bli avgörande om Täby slutar trea eller fyra. För statistiskt sett har Täby haft det lättare för Pixbo än Thorengruppen. Så det beror på var man slutar i grundserien om man kan sikta högre än semi eller inte. 

Kommer vi få se Moa Delshammar i ett slutspel med Täby?

– Haha, ja jag vet inte. Jag bor ju nära hallen i alla fall så det tar ju inte så lång tid att gå dit. Men vi får se, jag tar det dag för dag och ser hur diskussionerna går, så får vi se hur det känns. Jag har som sagt en familj att tänka på och känns det inte rätt i magen kan jag inte lägga den tiden som det tar från familjen. 

Täby och Åkersberga möts ikväll 19.30 och den matchen går att se på SportExpressen Play.   


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: