#ibsilly

Med två veckor kvar till slutspel byter SSL-laget tränare

ANNONS

Täby ligger just nu fyra i SSL men inför de två sista omgångarna i serien går de skilda vägar med tränaren.

Tabellfyran Täby har haft otur med skador och sjukdomar så de har haft svårt att få ihop tre hela femmor till matcherna på slutet. I helgen kom deras sjätte raka förlust och nu meddelar klubben att man går skilda väggar med huvudtränare Richard Wellsmo.

Efter ett möte under måndagskvällen där ledarstaben utvärderade den senaste tidens resultat väljer Richard Wellsmo att av kliva sitt uppdrag som huvudtränare för Täby FC. Anledningen till beslutet är att resultaten inte gått vår väg en tid, samtidigt som vi inte ser en gemensam väg som ger förutsättningarna som krävs i avslutningen på seriespelet och kommande slutspel, skriver Täby i ett pressmeddelande. 

Huvudtränare Richard Wellsmo om beslutet:

– Min tid med laget, personer runt om kring oss och klubben Täby FC har vart bra på alla sätt! Men nu är vår tid över och jag önskar tjejerna, ledare, övriga stödfunktioner och Täby FC all lycka till mot nya framgångar!

Klubbchefen Alexander Brinkmann om beslutet:

– Richard är en stark, engagerad och fin person som gjort starkt intryck på mig och många andra under sin tid i föreningen. I våra diskussioner har vi dock båda landat i att vi tror att det bästa för alla inblandade är att vi går skilda vägar redan nu, trots att det återstår såpass lite av säsongen. Med det sagt vill vi tacka Richard för all tid och allt engagemang och önska honom lycka till framöver, både på och utanför innebandyplanen!

I helgen möter Täby Karlstad och helgen efter det spelas sista omgången mot Warberg. Oavsett hur det går i de matcherna så kommer Täby att gå till slutspel. Men skulle Täby ta minst fem poäng så kommer de sluta fyra och det innebär att de får en extra hemmamatch i kvartsfinalen. Klubbchefen hoppas hinna få in en ny tränare till att slutspelet ska börja. 

– Övriga ledarstaben kommer vara kvar och slutföra säsongen på bästa sätt. Vi arbetar på att komplettera Maimon Abdallah med ytterligare en tränare för att gemensamt stå starka i avslutningen på seriespelet samt stundande slutspel.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

  

 

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: