Täby vann mot Thorengruppen
Montage
Matchrapport

Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen

ANNONS

Täby segrade hemma och utjämnade till 1-1 i matchserien mot Thorengruppen i SM-semifinal dam. Matchen slutade 5-4 (1-1, 0-3, 3-0, 1-0) efter förlängning.

– En bra första period där vi har jämna steg med motståndarna. I andra så är det lite situationer som studsar Thorengruppens väg och vips så står det 1-4 på tavlan och dags att börja jobba uppförsbacke igen. Uppförsbacke har varit lite vår melodi i slutspelet och visat att moralen och att vår tredje formation håller emot och låter våra lite mer erfarna spelare vila lite mer och spara på krutet, för att explodera inför slutet av matcherna, vändningen var nära sist men idag lyckas vi och 1-1 i matchserien, tyckte Täbys tränare Maimon Abdallah, efter matchen.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg om matchen:

– En match med flera ansikten där vi startar matchen väldigt bra och tar också ledningen med 0-1 men sista 10 minuterna börjar vi spela med mindre marginaler vilket gör att vi många gånger tappar bollen på fel ställen och Täby kvitterar innan perioden är slut. Andra perioden är vi väldigt stabila och har god kontroll på spelet vilket också gör att vi kan glida ifrån till en 1-4 ledning. I pausen inför tredje perioden pratar vi om att fortsätta på samma sätt som under andra perioden. Dock blir utfallet något annat, vi börjar springa med mer bollen och skvätter den omkring oss vilket gör att vi tappar kontrollen av spelet. Täby kontrar in både sitt andra och tredje mål för att sedan lyckas kvittera med fem minuter kvar då vi byter lite slarvigt. Förlängningen blir rätt passiv från bägge lagen men Täby lyckas få in en boll och vinner matchen. Ikväll surar vi men från imorgon börjar uppladdningen till att ta revansch på tisdag.

Vilma De Gysser och Julia Ulvhag gjorde två mål var för Täby. Lisa Carlsson gjorde också ett mål för Täby, målen för Thorengruppen gjordes av Emelie Wibron 2, Sofia Joelsson och Veera Kauppi.

Nästa match spelas i Thoren Arena på tisdag 18.30.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: