Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Svaret om Kauppi-systrarna: "Det kan komma att finnas intresse"

ANNONS

Joakim Sjöström, sportchef i Thorengruppen: "Slår man ihop det så tror jag faktiskt inte att det finns någon som kan matcha det"

I söndags kunde Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly berätta att Thorengruppens supersystrar Veera Kauppi och Oona Kauppi jagas av schweiziska Zug.

Mr. Silly skrev följande i sin blogg:

"Ett starkt incitament uppges vara det ekonomiska, där Thorengruppen får svårt att matcha Zug Uniteds erbjudande. Men ju mer jag tänker på det så känns det också som ett naturligt steg ur andra synvinklar. Sportsligt har duon, som Zlatan skulle ha sagt, erövrat Sverige och vunnit allt man kan vinna med Thorengruppen. SM-guld, Svenska Cupen-guld och Champions Cup-guld i flertal. Det börjar väl vara dags för en ny utmaning.

Och varför då inte i just Schweiz, där de kan bidra till internationell utveckling, vilket jag tror är något som kan sporra dem. Systrarna är outstanding när det handlar om att profilera sig själva och lyfta intresset för sporten, och på alla sätt bidra till att stärka (dam)innebandyns position.

Det är inte alls svårt att föreställa sig Kauppi-systrarna i Zug-tröjan. Det känns nästan som ett givet steg. Men, som alltid, detta är bara ett rykte. Ett spännande sådant."

Sportchefens svar: "Det kan komma att finnas intresse"

Joakim Sjöström, sportchef hos Thorengruppen, uttalar sig nu om Kauppis framtid i intervju med Västerbotten-Kuriren.

– Vi för en dialog om framtiden. Det stämmer att de sitter på utgående kontrakt båda två och det är klart att det kan komma att finnas intresse, Sjöström.

Enligt uppgifter till Västerbotten-Kuriren säger att det inte "ska finnas några långtgående förhandlingar" med tvillingarna.

– Vi har en bra dialog och jag tror att det blir svårt att matcha helheten som vi kan erbjuda, säger Sjöström.

Han fortsätter:

– Både förutsättningarna som de får hos oss, men också kontraktet. Slår man ihop det så tror jag faktiskt inte att det finns någon som kan matcha det, sedan beror det såklart på vad man vill prioritera också. Men vi har en bra dialog, säger Sjöström.

Zugs president Pascal Hoorn uttalade sig tidigare för Innebandymagazinet om uppgifterna

– Zug United har mycket att erbjuda för alla spelare och vi har ett tydligt mål att vinna det schweiziska mästerskapet och mer. Detta gäller såväl denna som kommande säsonger. Vi vill etablera Zug United som en av de bästa innebandyklubbarna i Schweiz och även skaffa oss några internationella meriter om möjligt. Just nu kan jag inte kommentera några övergångar eftersom vi inte har något klart att kommunicera ännu. Men jag ger er gladeligen all information i sinom tid.

 


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: