Systrarna Kauppi tog ett snack med schweiziska landslagsmålvakten innan CC-finalen.
Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Zug United om värvningsryktena av systrarna Kauppi

ANNONS

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Zug Uniteds huvudtränare samt Zugs president.

Igår gick Innebandymagazinets #ibsilly-bloggare, Mr. Silly ut med uppgifter om att schweiziska Zug United jagade tvillingsystrarna Veera och Oona Kauppi. Enligt det ryktet han hört ska de båda vara klara för spel där nästa säsong. 

Innebandymagazinet har idag varit i kontakt med Zugs huvudtränare Natalie Martinakova som inte vill kommentera uppgifterna utan hon hänvisade till presidenten i Zug Pascal Hoorn. Presidenten var även han förtegen om uppgifterna och kunde varken dementera eller bekräfta dem.  

– Zug United har mycket att erbjuda för alla spelare och vi har ett tydligt mål att vinna det schweiziska mästerskapet och mer. Detta gäller såväl denna som kommande säsonger. Vi vill etablera Zug United som en av de bästa innebandyklubbarna i Schweiz och även skaffa oss några internationella meriter om möjligt. Just nu kan jag inte kommentera några övergångar eftersom vi inte har något klart att kommunicera ännu. Men jag ger er gladeligen all information i sinom tid.

Zug United leder den schweiziska ligan efter 15 omgångar med fem poäng mer än de regerande mästarna Kloten Dietlikon Jets. I Zug spelar redan flera tunga forwardsnamn så som Isabelle Gerig och Corin Ruttimann. De båda ligger etta och tvåa i poängligan. Sedan har man även tjeckiska landslagsstjärnorna Denisa Ratajova och Martina Repkova i laget. Även huvudtränare Martinakova berättar, precis som presidenten, att Zug gör en satsning på att bli ett storlag i Europa.   

– Efter vårt misslyckande i semifinal i ligacupen är det enda acceptabla målet för den här säsongen att bli schweiziska mästare. Inför nästa säsong vill vi fortsätta att bygga varumärket Zug United - öka professionalismen för våra spelare och ge dem den bästa möjliga miljön för deras personliga och sportsliga utveckling.

Innebandymagazinet har även försökt att nå systrarna Kauppi för en kommentar men utan framgång. 


TV: Sam Madani gjorde succé i comebacken – förgäves

Svarade för ett hattrick i sin första match sedan återkomsten när nygamla laget Järfälla Bele förlorade mot Djurgården med 4-7.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: