Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Avslöjar: Systrarna Kauppi ryktas till ny klubb
ANNONS

Toppklubb på jakt efter Veera och Oona Kauppi.

Hallå innebandyvänner, ni har väl inte glömt mig? Silly season-rykten börjar dugga allt tätare och då kan man också vänta sig mer av min närvaro. Nu har jag extremt spännande uppgifter från en trovärdig källa.

Schweiziska toppklubben Zug United storsatsar på både dam- och herrsidan. Damlaget leder serien och herrarna har värvat affischnamn som Albin Sjögren, Miko Kailiala och Sami Johansson, som i skrivande stund är etta-tvåa-trea i poängligan.

Och de har mer på gång. Enligt min internationella källa ska damlaget vara ute efter flera namn i den absoluta världstoppen. Två av dem ska vara finska supersystrarna Veera Kauppi och Oona Kauppi, som häromdagen vann Champions Cup-guld. Veera utsågs nyligen också till världens bästa spelare och Oona till den åttonde bästa.

Ett starkt incitament uppges vara det ekonomiska, där Thorengruppen får svårt att matcha Zug Uniteds erbjudande. Men ju mer jag tänker på det så känns det också som ett naturligt steg ur andra synvinklar. Sportsligt har duon, som Zlatan skulle ha sagt, erövrat Sverige och vunnit allt man kan vinna med Thorengruppen. SM-guld, Svenska Cupen-guld och Champions Cup-guld i flertal. Det börjar väl vara dags för en ny utmaning.

Och varför då inte i just Schweiz, där de kan bidra till internationell utveckling, vilket jag tror är något som kan sporra dem. Systrarna är outstanding när det handlar om att profilera sig själva och lyfta intresset för sporten, och på alla sätt bidra till att stärka (dam)innebandyns position.

Det är inte alls svårt att föreställa sig Kauppi-systrarna i Zug-tröjan. Det känns nästan som ett givet steg. Men, som alltid, detta är bara ett rykte. Ett spännande sådant.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt.


TV: Matchvinnande målet av Sofia Joelsson i Champions Cup-finalen, på assist från målvakten (!) Lovisa Hedin

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: