Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskan södra

Tre allsvenska spelare är anmälda till Juridiska Nämnden

ANNONS

Den tumultartade avslutningen på matchen mellan Lerum och Karlstad har nu tagit en ny vändning och två Karlstadspelare har anmälts.

Säsongens två möten mellan FBC Lerum och Karlstad IBF i Allsvenskan Södra blev två riktigt heta möten som slutade med två stora snackisar. I seriepremiären som Karlstad vann med 10-6 så var Lerums tränare Anton Olofsson väldigt irriterad på Karlstads stjärna Anton Vestlund. Olofsson anklagade stjärnan för att spela fult med sina armbågar samt att han filmar. Vestlund kontrade med att han tyckte att Lerumstränaren bara letade ursäkter till förlusten och var gnällig. 

Karlstads klubbchef Mikael Bergqvist gick i samband med matchen ut på Twitter och kommenterade att en Lerumsspelare hade dålig attityd men att det säkert skulle växa bort med rätt tränare eller med åren. Spelaren han syftade på var enligt Olofsson Joel Ekström. 

Läs om alla turer runt den matchen i denna artikel:

Lerumtränarens skarpa kritik till Karlstadsstjärnan som svarar

Precis innan juluppehållet så möttes de båda lagen igen och återigen blev det upprört mellan lagen och Vestlund och Ekström anklagas ännu en gång för fulspel med armbåge och dålig attityd. I slutet på matchen hamnar Joel Ekström och Anton Vestlund i en närkamp där Ekström åker i backen. Olofsson hävdar att det är en armbågstackling och en Karlstadspelare menar på att Ekström filmar. Ekström reser sig dock upp efter några minuter och fullföljer matchen och ser till så att Lerum hämtar igen ett underläge och tar matchen till sudden. I sudden avgör Lerum och då passar Ekström på att fira målet framför Karlstads målvakt. Irritation uppstår och när lagen sedan tackar varandra så uppstår det bråk mellan flera spelare. 

Läs om alla turer runt den matchen i dessa artiklar:

Spelarna tackar varandra efter matchen – då bryter storbråket ut

Karlstad-spelarnas syn på omtalade situationen: "Blir löjligt"

Efter matchen trodde både Karlstad och Lerum att saken var utagerad när inget av lagen valde att anmäla händelserna vidare. Men nu riskerar två Karlstadspelare och en Lerumspelare att stängas av då domarna har anmält två situationer i efterhand. Dels situationen mellan Vestlund och Ekström gällande armbågen som träffar Ekström samt Karlstadforwarden Harald Brelin och Lerums reservmålvakt Kalle Lundgren för inblandning i bråket efter matchen. Karlstads klubbchef reagerade väldigt starkt på att hans två spelare blivit anmälda när Värmlands Folkblad pratar med honom.

– Det kom som en blixt från klar himmel, varken vi eller Lerum var intresserade att göra någon större grej av det som hände. Då blev vi förvånade när domarna valt att göra en anmälan tre dagar senare. De har missat händelserna under matchen men gått på bilderna från sändningen, jag tycket det är en farlig väg att gå när man dömer matcher i efterhand. Jag tycker domarna är farligt ute, säger Bergqvist till tidningen och fortsätter:

–  Det känns märkligt. Vi betalar 150 000 kronor för en säsong i allsvenskan och då är 70 000 serieavgift. Det är mycket pengar som går till administration och domare, sen väljer de att tillsätta två Göteborgsdomare. Vad får vi för pengarna? Det känns beskt, just med tanke på att anmälan dröjde så länge.

Se de båda situationerna som domarna har anmält i klippen nedan. 

 

 

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: