FBC Lerum vann mot Nilsby

FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby

Bortalaget Nilsby var fortfarande med i matchen mot FBC Lerum inför tredje perioden. Men där fick FBC Lerum rejäl utdelning. Till slut blev det hela 10-4 (3-1, 1-2, 6-1) i matchen i Allsvenskan södra herr.

– Skönt att matchen är spelad, nu fullt fokus på det som komma skall, kommenterade FBC Lerums tränare Anton Olofsson efter matchen.

FBC Lerum hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.17 genom Anton Svanberg, och gick upp till 2-0 innan Nilsby svarade.

I periodpausen hade FBC Lerum ledningen med 3-1. Nilsby förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

FBC Lerum hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.39 genom Tim Brithén, och gick upp till 6-3 innan Nilsby svarade.

Slutresultatet blev 10-4 i FBC Lerums favör.

Anton Svanberg gjorde tre mål för FBC Lerum och två målgivande passningar, Tim Sandblom stod för två mål och ett assist, Lucas Svensson hade tre assists och Tim Brithén gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att FBC Lerum slutar på tredje plats, och Nilsby på tionde plats. FBC Lerum är därmed klart för Superligan. Och Nilsby åker ur serien.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen FBC Lerum bröt Warbergs segersvit