Kalmarsund förlorade mot FBC Lerum

FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund

Efter seger, 9-1 (2-0, 3-0, 4-1), på bortaplan mot Kalmarsund står det klart att FBC Lerum efter en bra säsong i Allsvenskan södra herr är klart för kval till Superligan.

– Vi har bra kontroll på matchen över 60 minuter, skön vinst och enkla mil hem nu, kommenterade FBC Lerums tränare Anton Olofsson.

Kalmarsunds tränare Gustav Bäckstedt tyckte till om matchen:

– En tung säsong för oss helt klart, förlusterna duggar tätt och vi har inte rätt stäm. Det bättre laget vinner och siffrorna visar ju helt klart det.

FBC Lerum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av William Ljungqvist och ett mål av Joel Ekström. Det var bara början för FBC Lerum. FBC Lerum gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Anton Svanberg och Tim Sandblom. FBC Lerum vann också tredje perioden 1-4 och matchen med hela 9-1.

William Ljungqvist gjorde två mål för FBC Lerum och spelade fram till ett mål och Anton Svanberg gjorde tre mål för.

Med en omgång kvar är Kalmarsund på elfte plats i tabellen, medan FBC Lerum är på tredje plats.

På söndag 17 mars 13.00 spelar Kalmarsund borta mot Hovslätt, och FBC Lerum hemma mot Nilsby.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge