lerum-karlstad
Foto: innebandy.tv
Allsvenskan södra

Spelarna tackar varandra efter matchen – då bryter storbråket ut

ANNONS

Tumultartade scener uppstod efter allsvenska mötet mellan Lerum och Karlstad.

Karlstad och Lerum möttes redan i premiären och då uppstod heta känslor – mycket kom då att handla om ordbråket mellan Lerum-tränaren Anton Olofsson och Karlstads Anton Vestlund

När lagen sedan möttes i helgen så blossade de heta känslorna upp igen: Några minuter innan slutsignal så knockas Joel Ekström efter en incident med just Anton Vestlund, en situation som inte resulterar i någon utvisning.

– Han sätter en armbåge som träffar näsan på Joel, säger Anton Olofsson till Innebandymagazinet och tillägger att domarna var riktigt bra även om de missade armbågen.

Joel Ekström Foto: Christoffer Sturesson

Efter det avgörande 7-6-målet, som görs av Lerums William Ljungqvist i sudden death, så firar Joel Ekström målet i riktning mot Karlstads målvakt Pontus Zarins – något som skapar reaktioner. 

– Det är några av våra unga killar som beter sig dåligt. En av våra spelare står och firar deras målvakt i ansiktet när vi avgör i sudden. Det är klart att man kan reagera men det var lite onödigt att grisa in det med än vad man behöver, säger Anton Olofsson till Innebandymagazinet.

Se situationen nedan: (Bilder: innebandy.tv)

Kaosscener efter slutsignalen

När lagen sedan tackar varandra efter matchen så uppstår en dispyt där bland annat Anton Vestlund och Joel Ekström är inblandade, vilket i sin tur leder till tumultartade scener och ett bråk som involverar flertalet spelare. 

– Karlstad behöver inte reagera på det sättet som de gör heller. Det är Anton Vestlund och Simon Sjögren som drar igång det när vi tackar efter matchen, säger Olofsson. 

– De var missnöjda med hur Joel betedde sig i samband med avgörandet vilket jag förstår men samtidigt är de tio år äldre och betydligt mer erfarna så tycker jag dem borde kunnat kyla ner sig vid det laget, och inte starta någon skit som det nu blev.

Peter Nordström: “Våra killar gör fel”

Karlstads tränare Peter Nordström tonar ner situationen när han ger sin syn på tumultet.

– Vad det berodde på? Det var väl någon som blev irriterad för att man hånade motståndarna och så vidare. Det var ingen stor grej, bara löjliga saker efter slutsignal, säger Nordström till Innebandymagazinet.

Peter Nordström Foto: Christoffer Sturesson

– Det ska aldrig hända något efter signalen. Du kan inte påverka något heller, är matchen slut så är den slut. Det är klart att man vill stå upp för varandra och göra saker, men du kan inte göra det. 

Han fortsätter:

– Våra killar gör fel och vi får släppa det, vi har förlorat. Att han gör det, det är hans beslut. Det är klart att vi tyckte att det var fel. Ta honom nästa match istället och se till att han inte gör mål, det är det bästa botemedlet. 

Den här artikeln handlar om: