ibf falun
Casper Backby och Thomas Holmgren.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Casper Backby: "Laget har varit vana vid ett typ av ledarskap"

ANNONS

Faluns stjärna om hur det funkade med Nicklas Hedstål och vilken typ av tränare han vill ha framöver.

Trots att Falun hade vunnit sin senaste match mot Mullsjö och låg bra till i tabellen så tog klubbledningen beslutet att låta nya huvudtränaren Nicklas Hedstål att gå. Sportchefen Rickard Hedlund var självkritisk efter att ha fått avskeda en tränare man anställt för tio månader sedan.

– Vi ville ha en förändring, ett nytt ledarskap som skulle vara lite annorlunda och utmana spelargruppen. Det var andemeningen. Men det har inte flugigt på det viset som vi hade hoppats på, sa Hedlund till Innebandymagazinet förra veckan.

En av lagets absolut största stjärnor, Alexander Galante Carlström, sa likt Hedlund att han tyckte om Hedstål som person men att det inte funkat helt ut när han pratade med Innebandymagazinet:

– Det är en otroligt härlig person, det får man säga. Sen har det varit lite annorlunda jämfört med när man hade Brottman, så klart. Det är två helt olika tränare med helt olika sätt att se på saker och ting. Det har varit mycket förändringar och förändringar är ibland jobbiga om man är van med det som har varit i nio år. Det är en hel omställning, 

Nu uttalar sig ytterligare en av lagets nyckelspelare: Casper Backby. Den VM-aktuella centern var bland annat inne på Galantes spår kring rotationen i kedjorna som inte föll väl ut.

– Det flyttades runt lite för mycket i formationerna och vi hittade inte den kontinuiteten som vi behövde med Nicklas. Jag gillade honom mycket som person. Han var en jäkla go gubbe, men resultatmässigt var han inte den bästa. Grejen är att laget har varit vana vid ett typ av ledarskap. Nicklas kom in med en lite mer pushande och närvarande stil. Det kan också vara bra, men det föll inte rätt den här gången, säger Backby till Dalarnes-Tidningar.

Det har inte kommunicerats ut huruvida det skulle finnas missnöje från spelarna gentemot Hedstål, men i pressmeddelandet skrev Falun att “det finns saker som är rent sportsligt relaterade som spelargruppen inte slutit upp bakom på det sätt vi hoppats”. 

Backby är en av sex VM-spelare i Faluns stjärnspäckade trupp där nästan alla gjort minst en seniorlandskamp, och han menar på att det krävs ett speciellt typ av ledarskap för att kunna hantera Rickard Hedlunds drömbygge som innehåller tre femmor som skulle kunna vara ledande i nästan vilket SSL-lag som helst.

– Det är många starka spelare i laget och därav många starka röster. Därför behövs det två riktigt starka coacher för att ta hand om alla stjärnorna. "Wagnis" (Christan Wagneryd) som vi har nu står nära oss, men han behöver någon vid sin sida. Vi får hoppas att Thomas (Holmgren) vill vara den personen. Jag gillar honom väldigt mycket, men när jag har frågat honom två gånger så har han bara sagt nej hittills till mig, säger Backby till Dalarnes-Tidningar.

Just Thomas Holmgren har tidigare öppnat för en roll som huvudtränare om han hade fått frågan.


Highlights: Falun-Jönköping 6-4


 

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: