faluns tränarjakt
Falun blev svenska mästare i våras.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Vill ta över Falun: "En stor ära"

ANNONS

Faluns tidigare stjärnback hade inte haft några problem med att ersätta Nicklas Hedstål.

Thomas Holmgren är en av Faluns största spelare i modern tid. Den hårdföre backen fick inte alltid de största rubrikerna – de gick ju till Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström – men spelade en stor roll i de fyra SM-guld som han var med och tog med klubben.

Han avslutade spelarkarriären efter säsongen 2019/20 och har sedan dess axlat en ledarroll i föreningen. Han tränar klubbens utvecklingslag i Herr1an men när serien stängdes ner förra säsongen tog han klivet upp i herrseniornas bås, då fick han också ta ett SM-guld som ledare i våras.

Thomas Holmgren. Foto: Per Wiklund 

Nu är huvudtränaren-platsen i Falun vakant efter att Nicklas Hedstål fått sparken, och Holmgren kommer inte tacka nej om han får frågan att ersätta.

– Det skulle vara en stor ära att få kliva in i båset, så det vore inte konstigt om man var intresserad av det. Falun har aldrig haft ett bättre lag på pappret, så man måste bara få spelarna att kriga för varandra. Det gäller att få ihop den där gruppen och sedan är det ju ett gratis SM-guld. Sånt gillar man, säger Holmgren till Dalarnes-Tidningar.

Han säger till tidningen att pratar med sportchefen Rickard Hedlund dagligen, men har ännu inte fört samtal om frågan. Holmgren berättar också att han inte blev ”speciellt överraskad” när han tog del om nyheten om Hedstål.

– Jag har bra kontakt med alla spelare och sportchefen. Sedan kan jag ju även läsa resultatraden i tidningen, så jag förstod att det var någonting på gång, säger han.

Faluns nästa match spelas imorgon mot Jönköping på bortaplan. Då leds man, om inget oförutsett händer, av tidigare assisterande tränaren Christian Wagneryd, med stöttning från just Rickard Hedlund. 


Highlights: Mullsjö-Falun 2-4

Falun vann i Hedståls sista match

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: