Bele Barkarby-Visby
Allsvenskan norra

Visby-spelaren om situationen som ledde till långa avstängningen

ANNONS

Albin Lundell ger sin syn på händelsen mot Bele Barkarby när han får en klubba i huvudet.

De senaste dagarnas snackis har varit den dom som föll över Bele Barkarbys spelare Philip Blyberg efter en situation mot Visby i Allsvenskan Norra. Blyberg blev avstängd i fyra matcher efter situationen som du kan se i spelaren ovan.

I domen skriver Juridiska Nämnden följande:

“Enligt anmälan och den åberopade videosekvensen menar domarna har Blyberg efter att ha slagit en passning stannat av i passningsrörelsen för att därefter när motståndaren kommer i hans direkta närhet göra en ny avsiktlig rörelse med klubban som träffar motståndaren i ansiktet. Motståndaren blir liggandes på golvet en stund men kan spelare vidare i bytet efteråt.”

Beslutet att stänga av Blyberg i fyra matcher har väckt starka reaktioner hos Bele Bakarby. Sportchefen Philp Gander rasade när han intervjuades med Innebandymagazinet:

– Ja, vad ska man säga, lång suck. Det är som ett lotteri när Juridiska Nämnden sätter igång. Det finns ingen logik i någonting. Det här är ett horribelt beslut att gå från en två minuters utvisning till fyra matchers avstängning. Jag tror inte att det är någon spelare på denna nivå som fått så långt straff, sa Gander till Innebandymagazinet och fortsatte: 

– Om man tittar på vad de skriver i beslutet där de i princip menar att han använder våld utan kraft, men det skiter de i sedan och stänger av honom i fyra matcher. Dessutom var det en anställd på förbundet som ringde upp domarna och påverkade dem till att anmäla. Det känns som ett väldigt märkligt beteende, jag trodde att förbundet skulle vara neutrala. Men det kanske är så att när det går dåligt för något av förbundets favoritlag, så måste de hjälpa till.

Svenska Innebandy svarade sedan på kritiken från Bele Barkarby – du kan läsa hela mailet här.

Albin Lundell, Visby-spelaren som fick klubban i huvudet, tycker att situationen ser värre ut än vad den kanske var. Han berättar också att det började bli lite smågrinig redan på uppvärmningen men att han själv inte var inblandad då.

- Det är fler situationer som sker innan detta hände. Jag är på Blyberg och slår på hans klubba och så vidare. Jag märker att han blir irriterad, det tror jag han själv också han säga att han blir. Sen är det olyckligt det som händer. Jag tror att han är irriterad och vill göra något men att det inte är meningen att slå mig i ansiktet med klubban. Men det är det som händer.

Hur ont gjorde det?

- Klart att det gör ont om någon slår mig i huvudet med sin klubba. Men det kändes inte som om något var på väg att gå sönder i munnen, jag började blöda lite som det alltid blir. Men det var inte värre än så, det var inga tänder som gick av eller liknande, säger Lundell till Innebandymagazinet.

Vad tycker du om domen med fyra matchers avstängning?

- Det är jättesvårt att säga. Jag har ingen insyn hur regelverket fungerar, jag vet faktiskt inte och har ingen åsikt om det. Det är klart att man inte ska vifta med klubban i huvudet på folk men jag tror inte det var hans mening heller. Fyra matcher är ganska mycket, det är 22 matcher i grundserien så att han blir avstängd så länge är lite väl mycket kan jag faktiskt tycka.

Själva matchen slutade 4-2 till Bele Barkarby.

 

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: