Visby IBK vann mot RIG Umeå

Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå

Bortalaget RIG Umeå hängde med i matchen mot Visby in i tredje perioden. Men där fick Visby rejäl utdelning. Till slut blev det hela 7-2 (1-0, 2-1, 4-1) i matchen i Allsvenskan norra herr.

– Vi för spelet hela matchen och vinner rättvist. Skönt att vinna sista matchen i serien, nu är det fullt fokus mot kvalet, kommenterade Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg efter matchen.

Visby tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Wilmer Viinamäki på pass av Ville Hirvisuo. Visby utökade ledningen, återigen genom Wilmer Viinamäki efter 1.35 i andra perioden.

Efter 6.25 av perioden kunde Oliver Mendoza Nyberg göra 2-1 för RIG Umeå.

Visby gjorde dock två mål och gick från 2-1 till 4-1, målen av John Pettersson och Anders Skoog. Visby tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.58 genom Jesper Lagemyr, och gick upp till 6-1 innan RIG Umeå svarade.

7-2 blev det till slut för Visby.

Visby har fyra segrar och en förlust och 37–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RIG Umeå har två vinster och tre förluster och 28–30 i målskillnad.

Det här betyder att Visby slutar på andra plats, och RIG Umeå på tionde plats. Visby är därmed klart för Superligan. Och RIG Umeå åker ur serien.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå