Allsvenskan norra

Förbundets svar på Bele Barkarbys kritik

ANNONS

Tf kommunikationschef Anton Rosenblad svarar på Bele Barkarbys sportchef Philip Ganders kritik.

Igår blev en Bele Barkarby-spelare avstängd fyra matcher för en incident i den allsvenska matchen mot Visby den 9 oktober. Ett beslut som fick Bele Barkarbys sportchef Philip Gander att rasa och gå till hårt angrepp mot Juridiska Nämnden, Förbundet och domarna. 

Nedan svarar Svenska Innebandyförbundets tf kommunikationschef Anton Rosenblad på en del av kritiken: 

“Att domare, domarcoacher och Svenska Innebandyförbundets domarorganisation i efterhand tittar på videomaterial från matcher och i samråd fattar beslut om att anmäla förseelser som bedöms borde ha bestraffats med matchstraff 3, och anmäla dem till bestraffning, är inget unikt för den här händelsen utan sker löpande. Det är en del i arbetet med spelarnas säkerhet och för att undvika att spelare som har begått en grov förseelse undslipper bestraffning för att förseelsen inte uppmärksammats eller bedömts korrekt av domarna.”

“Att allvarliga brott mot tävlingsreglerna kan bli föremål för både en tävlingsbestraffning, utvisning eller matchstraff, och bestraffningar enligt Riksidrottsförbundets bestraffningsregler, som tillrättavisning, böter eller avstängning, är en ordning som gäller för alla idrotter. Skälet för det är helt enkelt att ibland räcker så att säga inte tävlingsbestraffningen för att förseelsen har varit så allvarlig.” 

“Svenska Innebandyförbundet har i samband med anmälan varit i kontakt med Bele Barkarby och vid det samtalet förklarat arbetsgången. Bele Barkarbys juridiska ombud har också samtalat med vår jurist som även varit öppen för att samtala med andra representanter från Bele Barkarby, men inte fått några samtal.”

Foto socialt: RG Foto-Media. 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: