Älvsjö förlorade mot Visby IBK
Montage
Matchrapport

Visby klart för kval till Superligan

ANNONS

Visby har haft en bra säsong i Allsvenskan norra herr, och är nu klart för kval till Superligan. Det efter seger, 4-1 (0-0, 0-1, 4-0), på bortaplan mot Älvsjö på söndagen.

– Det kändes långa stunder som det var vi mot deras målvakt, han gör några riktigt vassa räddningar. Vi fortsätter dock att mala på och till slut får vi utdelning och vinner välförtjänt, kommenterade Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg.

Älvsjös tränare Jonas Gafvelin tyckte så här om matchen:

– Vi gick in påkopplade och gjorde det svårt för Visby. Vi leder även med 1-0 inför sista perioden, dock vinner Visby rättvist då de gör 2 mål i power play och en på straff i sista. Deras spelmål görs på ett frislag där domaren missar helt, så frislaget flyttas fram 1,5 m. Nu ska vi ha roligt i veckan och åka och bada nu när det är sportlov, kokpunkten är bokad och Loddis hamster får även följa med denna gång. Detta är vi glada över, då han var sjuk förra gången.

Segern var Visbys femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 4.32 in i andra perioden som Älvsjö tog ledningen genom Marcus Lodén på pass av Joachim Lindé.

Visby vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-0 till 1-4 i tredje perioden. Visbys mål gjordes av Markus Jovic, Ville Hirvisuo, Oscar Magnusson och Ludvig Stegius. Stegius 1-4-mål kom med 02.28 kvar av matchen. Därmed tog laget en säker seger.

Med tre omgångar kvar är Älvsjö sist i serien, medan Visby är på andra plats.

I nästa match möter Älvsjö Gävle GIK hemma på söndag 3 mars 17.45. Visby möter Järfälla Bele lördag 2 mars 17.00 hemma.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: