IBF Falun Utveckling vann mot Visby IBK

Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Det var ombytta roller när IBF Falun Utveckling tog emot Visby i Guide Arena på lördagen. IBF Falun Utveckling vann matchen i Allsvenskan norra herr med 8-7 (3-2, 0-2, 5-3). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Visby med hela 11-4.

– Revanschsugna först och främst. Men vi gör allt mycket bättre, tar bättre tillvara på våra lägen, tar bättre beslut. Vi ligger bättre i försvaret och vet vad de vill skapa, och hur de vill spela. Vi har koll på de och vinner absolut välförtjänt. Riktigt härligt att få slå den här typen av lag, viktiga poäng för vår del, kommenterade IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh.

Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg:

– Vi kommer inte upp i nivå på några plan idag, alldeles för ineffektiva framåt och slarviga bakåt. Då vinner man inga matcher.

I första perioden var det IBF Falun Utveckling som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället Visby som hade greppet. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

IBF Falun Utveckling förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-3 och matchen med 8-7.

Visbys Linus Sjögren stod för tre poäng, varav två mål. Leo Sagmander Kjell hade tre assists för IBF Falun Utveckling.

Det här var IBF Falun Utvecklings sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Visbys tredje uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är IBF Falun Utveckling på sjunde plats i tabellen, och Visby är på andra plats.

Söndag 25 februari möter IBF Falun Utveckling Gävle GIK borta 17.00 och Visby möter Älvsjö borta 14.30.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele