Gävle GIK förlorade mot Visby IBK

Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Visby avgöra den jämna matchen borta mot Gävle GIK i Allsvenskan norra herr. Slutresultatet blev 7-8 (0-1, 4-2, 3-4, 0-1). Stor matchhjälte 54 sekunder in i förlängningen blev Anders Skoog som gjorde det avgörande målet.

– Första perioden var vi inte alls påkopplade. I andra tar vi tag i spelet lite mer, men det hoppar och studsar lite för bägge lagen. Starkt att vi kan komma tillbaka i tredje och ta en poäng till slut, tyckte Gävle GIK:s tränare Christian Byman, efter matchen.

Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg tyckte så här om matchen:

– En ganska avslagen match, positivt med mycket mål framåt men alldeles för många insläppta för att vi ska vara nöjda. Starkt att komma tillbaka och vända ett 4-1 underläge, det tar vi med oss.

Segern var Visbys sjunde på de senaste åtta matcherna.

Visby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 0-1.

Gävle GIK hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det i stället Visby som hade kommandot. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen vid full tid var 7-7.

Visbys Kim Ganevik stod för tre poäng, varav ett mål. Billy Nilsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Gävle GIK.

Det här var Gävle GIK:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Visbys andra uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Gävle GIK på elfte plats i tabellen, och Visby är på andra plats.

Gävle GIK möter Järfälla Bele i nästa match borta lördag 16 mars 13.30. Visby möter samma dag RIG Umeå hemma.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele