18.30: Team Thorengruppen-Dalen
Måns Höglin.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Svenska Cupen

Thorengruppen-stjärnan inför derbyt: "Kommer inte vara så bleka nu"

ANNONS

Måns Höglin och hans Team Thorengruppen möter Dalen i Svenska Cupen under tisdagskvällen.

Det vankas Umeå-derby I Svenska Cupen under tisdagskvällen. Stadens två lag i SSL herr, Dalen och Thorengruppen, spelar den första matchen i dubbelmötet i cupens tredje omgång. Thorengruppen vann det senaste mötet mellan lagen, detta i DM-finalen (9-5) som spelades i mitten av augusti, men en av lagets stjärnor, Måns Höglin, spår en jämnare match ikväll.

- De saknade några viktiga spelare när vi mötte dem i DM och vi var numret större då, men det kommer bli en helt annan match idag. De kommer inte vara så bleka som de var i DM, säger Höglin till Innebandymagazinet.

Innebandymagazinet pratade tidigare under tisdagen med Dalen-stjärnan Anton Åkerlund, som var minst sagt självkritisk över insatsen i finalen.

- Det mesta gick snett där. Det var inget vidare press-spel eller spel med boll. Vi lät dem få matchen exakt dit de ville. Det var dålig inställning nästan, så det var en skitmatch helt enkelt. Jag hoppas att vi kan visa vad vi faktiskt kan idag, sa han till Innebandymagazinet då.

I samma intervju menade Åkerlund också på att just Måns Höglin var en av spelarna i Thorengruppen som ”det var mycket snack” på, men Måns delar inte riktigt den bilden. 

- Jag vet inte vad han har fått det ifrån, jag har nog aldrig sagt ett ord till honom (skratt)? 

Då får du samma fråga som honom, vilka spelare i Dalen brukar tugga mest under derbyna?

- Han nämner sin egna lagkompis där Alexander Hedlund), jag och hann brukar ju surra en del! Viktor Nystedt har en del att säga ibland, men jag tycker bara han gnäller…han försöker gnälla lite på domaren och dra landslagskortet.

I intervjun med Åkerlund pratades det också om att klyftan mellan er och Dalen verkar ha minskat under sommaren om man ska tro experter och tyckare – håller du med om det?

 - Ja, det tror jag! Båda har ett ungt lag med spelare som tar steg framåt. Man såg vad vi hade i oss de sista tio matcherna förra säsongen, vi har ju behållt alla unga som tog steg förra säsongen. Vi kommer nosa på en slutspelsplats i år.

Hamnar ni före Dalen i tabellen?

- Nja…vi ligger nog jämsides tror jag. De har fortfarande en del riktigt bra spelare de med.


TV: 15 minuters dissektion av Galantes målskytte

Hur tänker han? Hur tränar han? Alexander Galante Carlström har vunnit SSL:s skytteliga sju år i rad - här berättar han allt om sin förmåga att göra mål.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: