Thorengruppen förlorade mot Växjö IBK

Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Växjö vann på bortaplan mot Thorengruppen i SSL herr med klara 11-5 (3-1, 6-1, 2-3).

– Vi hade en bedrövlig period under sista delen av andra perioden. Där gör vi inte mycket rätt, fram till 2-5 tycker jag det är en rätt jämn match. I sista perioden gör vi en uppryckning men är aldrig riktigt nära att komma ikapp, kommenterade Thorengruppens tränare Johan Lindgren efter matchen.

Segern var Växjös åttonde på de senaste tio matcherna.

Växjö hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.05 genom Jesper Sankell, och gick upp till 0-2 innan Thorengruppen svarade.

I periodpausen hade Växjö ledningen med 1-3. Växjö var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 1-6 och ställningen efter två perioder var 2-9.

Thorengruppen hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 men Växjö kunde hålla undan och vinna matchen med 11-5.

Jesper Sankell gjorde fyra mål för Växjö och spelade fram till ett mål, Emil Nyh stod för fyra poäng, varav ett mål och Samuel Folkesson Algman gjorde tre mål för.

Med två omgångar kvar är Thorengruppen på nionde plats i tabellen, och Växjö är på fjärde plats.

I nästa match, söndag 10 mars, har Thorengruppen Pixbo hemma i Thoren Arena 16.00, medan Växjö spelar hemma mot JIK 16.30.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö