18.30 Dalen-Team Thorengruppen
Anton Åkerlund och John Stiglund.
Foto: Per Wiklund
Svenska Cupen

Revanschsuget Dalen inför rivalmötet: "Blir hetsigare för varje gång"

ANNONS

Dalen möter Team Thorengruppen i omgång tre av Svenska Cupen ikväll – jagar revansch efter förlusten i DM-finalen.

Svenska Cupen har under sommaren gjort nypremiär. Omgång två är färdigspelad och de matcherna bestod främst av ett lag från SSL som mötte lag från Allsvenskan eller Herr1an.

IBK Dalen avancerade till tredje omgången efter vinst i dubbelmötet mot FBC Sundsvall från Herr1an. Det kunde dock slutat i moll då man låg under i stora delar av första mötet, men man kunde vända i slutperioden till 5-4. Det andra mötet slutade med en betryggande 10-4-seger.

- Vi var nära att förlora när vi mötte dem borta, så det var inte så kul! Men det blir lite så ibland, någon gång kommer det en jätteskräll så det var skönt att vi lyckades reda ut det. Jag blev imponerad av dem men vi gjorde ingen bra första match. Men i andra matchen visade vi att det är två seriers skillnad, säger Dalens Anton Åkerlund till Innebandymagazinet.

Åkerlund, som i år gör sin sjunde säsong i Dalens A-lag, gjorde 2+2 i dubbelmötet mot Sundsvall och var i helgen på läger med Guldsteget, förbundets utvecklingsprogram för spelare som knackar på dörren till seniorlandslaget.

Nu väntar derby i Svenska Cupen för Åkerlund och hans Dalen, detta via ett dubbelmöte mot stadsrivalen Thorengruppen. Man har redan mötts en gång under försäsongen, detta i DM-finalen, och det slutade med en 9-5-seger för Thorengruppen.

- Det mesta gick snett där. Det var inget vidare press-spel eller spel med boll. Vi lät dem få matchen exakt dit de ville. Det var dålig inställning nästan, så det var en skitmatch helt enkelt. Jag hoppas att vi kan visa vad vi faktiskt kan idag!

Thorengruppen har i år fått säga farväl till veteraner som Victor Öberg och Mathias Hagert, men fått in värdefull rutin i Mattias Ljunggren som kommer från just Dalen.

- De känns ganska starka. De är nog bättre än ifjol, de har kvar det mesta av deras bästa spelare. De kommer ta steg i år och kanske kunna utmana om en slutspelsplats, säger Åkerlund.

Det börjar viskas att det kan bli jämnare än någonsin i kampen om bäst i Umeå, tycker du att avståndet mellan er och Thorengruppen har minskat under sommaren?

- Det är svårt att säga. Vi har tappat några men har samtidigt kvar en stor del av kärnan i laget. Vi är unga och utvecklas och blir ännu bättre. Jag tror att vi kommer vara bra, jag tror också att Thorén kommer vara närmare slutspelet än ifjol.

När försäsongen är över och Superligan inleds den 19 september så har lagen mötts tre gånger under sommaren, och Åkerlund menar på att det blir hetsigare för varje gång man möts. 

Vilka spelare är det som älskar den här typen av derbyn och som gärna snackar lite extra i dessa rivalmöten?

- Alexander Hedlund brukar vara ganska het och snacka mycket med dem! Hos Thorengruppen? De har många…Måns Höglin är det mycket snack på. John Stiglund brukar stå och surra från bänken hela tiden, jag vet inte riktigt varför? Han har börjat snacka väldigt mycket!

Du själv då?

- Jag brukar inte snacka allt för mycket men får kanske steppa upp och börja göra det ikväll…

Matchen börjar klockan 18.30 ikväll och spelas i Umeå Energi Arena. 


TV: Galante: "Fler lag är med och utmanar"

Alexander Galante Carlströms tankar inför SSL-säsongen: "Länge sedan vi hade en så här bra trupp"

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: