Linköping vann mot Thorengruppen

Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen

Linköpings väg till seger mot Thorengruppen hemma i SSL herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (0-2, 1-1, 4-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Kevin Söderling innan Emil Lögdberg avgjorde.

Thorengruppens tränare Johan Lindgren:

– Extremt sur förlust. Det är en match vi ska vinna. Små marginaler som avgör till Linköpings fördel.

Emil Lögdberg stod för Linköpings avgörande mål 3.38 in i förlängningen.

I början av matchen var Thorengruppen starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom ett mål av Gabriel Erol i slutet av perioden. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 1-3.

Linköping hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 3.38 innan Linköping också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Emil Lögdberg, framspelad av Oskar Hovlund.

Emil Lögdberg gjorde ett mål för Linköping och spelade dessutom fram till två mål och Oskar Hovlund hade tre assists.

Det här var Linköpings åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Thorengruppens elfte uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Linköping slutar på sjunde plats, och Thorengruppen på nionde plats. Linköping är klart för slutspel.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen