Tyresö Trollbäcken förlorade mot IBK Dalen

IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien

Tyresö Trollbäcken åker ur Allsvenskan norra herr. Det står klart efter en ny förlust, 8-12 (2-3, 2-4, 4-5), hemma mot IBK Dalen.

– Vi gör en bra match mot ett mycket bra lag, de straffade oss hårt på våra misstag, kommenterade Tyresö Trollbäckens ledare Micke Öhman efter matchen.

Det här innebär att IBK Dalen nu har nio segrar i följd i Allsvenskan norra herr.

I första perioden var det IBK Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

IBK Dalen inledde andra perioden med att göra 2-4 genom Fredrik Edholm, innan Tyresö Trollbäcken svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Daniel Gonzalez Palm för framspelad av Robin Wiregård efter 9.47.

I slutminuterna var det dock IBK Dalen som tog greppet. IBK Dalen vann också tredje perioden 4-5 och ställningen efter tre perioder var 8-12.

IBK Dalens Fredrik Edholm stod för sex poäng, varav fyra mål, Alexander Hedlund gjorde två mål och två assist och Vidar Mårtensson gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Kevin Hässler och Robin Wiregård gjorde ett mål och två assist var för Tyresö Trollbäcken.

IBK Dalen är klara seriesegrare.

Nästa motstånd för Tyresö Trollbäcken är Sundsvall FBC. IBK Dalen tar sig an Sirius hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 13.30.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby