EXTRA
Foto: Per Wiklund
Superligan

Extra: Stjärnan gör comeback i "Kaos Mora"

ANNONS

Glädjebeskedet efter spelarflykten - Malin Andréason blir fjärde nyförvärvet.

Efter en lång mardröm under årets Silly season för SSL-laget KAIS Mora kommer äntligen en ljusglimt. Sportexpressen avslöjar att Malin Andréason gör comeback i laget. Den 29-åriga forwarden lade klubban på hyllan förra året efter en framgångsrik karriär med bland annat två SM-guld och två VM-guld på meritlistan. Nu återupptas alltså spelarkarriären.

– Jag har tillsammans med tränare och ledningen fört en dialog under en längre tid om en comeback. Denna dialog tog fart med tanke på att många spelare nu flyttade samtidigt. Jag vill gärna hjälpa till och bidra med min rutin och erfarenhet när laget nu går in i någon slags omstart, säger Andréason till Sportexpressen

Totalt har Andréason gjort 317 poäng på 226 grundseriematcher i SSL, vilket gör henne till den 24:e bästa poänggöraren genom tiderna, och den 15:e bästa målgöraren (223 mål).

En positiv nyhet för KAIS Mora som annars alltså haft en mycket mörk #ibsilly 2021. Laget har tappat 12 spelare, inklusive största stjärnorna My Kippilä (till Thorengruppen) och Moa Gustafsson (till Falun). 

Malin Andréason har tidigare uttryckt sina tankar kring spelarflykten i KAIS Mora: 

– Det känns väldigt tråkigt, vad som händer med KAIS Mora just nu, och att det har blivit så här. Det är klubben i mitt hjärta så det känns oerhört tufft, sa Andréason till Innebandymagazinet 30 juni och fortsatte: 

– Samtidigt så får man tänka om! Det kanske finns utrymme för en yngre generation att ta nästa kliv. De kommer absolut kunna ställa ett lag på banan, men man kan nog inte ha målsättning om SM-guld som det har varit under många år. Man får anpassa förutsättningarna och få ihop en ny grupp med unga och hungriga spelare, man får se vad det finns att flytta upp från Allsvenskan och så vidare, och jobba mer med spelarutveckling. Det får bli en nystart… igen. 

KAIS Moras #ibsilly 2021

Klara in

Lina Hägg, forward (Tempish Vitkovice, Tjeckien)

Ulla Valtola, back/center, Loisto (Finland)

Veronica Jansson, forward (Huddinge)

Malin Andréason, forward (comeback)

Klara ut

Moa Gustafsson, forward (Falun)

Agnes Sälgström, forward (Västerås Rönnby)

Jenna Saario, forward (TPS)

My Kippilä, back (Thorengruppen)

Elsa Frisk, back (Sirius)

Lisa Svarfvar, center (Falun)

Lina Svarfvar, forward (Falun)

Adina Augustsson, center (Karlstad)

Caroline Rosenberg, back (Telge)

Amanda Boric-Svärd, back (Nacka)

Ellen Gunnarsson, forward (Kalmarsund)

Alexandra Terner, forward (Karlstad)


TV: Kasper Hedlund: Då tar innebandyn nästa steg

Mullsjös lagkapten har en teori - "Innebandy kommer bli stort när..."

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Bryter tystnaden: "Det känns fortfarande som helt rätt beslut"
Bryter tystnaden: "Det känns fortfarande som helt rätt beslut"
Den här artikeln handlar om: