Karlstad IBF vann mot Kais Mora

Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Karlstad har haft en tung period med fyra förluster i rad i Superligan dam. Men hemma mot Kais Mora bröts den tunga sviten. Det blev 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0) efter förlängning i matchen i Colorama Arena.

– Tycker vi gör en bra match, vi skapar väldigt många lägen för att kunna avgöra matchen under ordinarie tid. Tyvärr släpper vi in 2 mål som gör att vi måste upp och pressa. Vi lyckas kvittera med 2 sekunder kvar och efter det är det bara 1 poäng kvar att ta och laget fixar det galant när pressen släppt, kommenterade Karlstads tränare Daniel Andersson efter matchen.

Maja Hane stod för Karlstads avgörande mål 2.30 in i förlängningen.

Kais Mora började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.49 slog Elin Höglund till framspelad av Emma Hansson.

Andra perioden blev mållös. 6.17 in i tredje perioden nätade Kais Moras Vanessa Keprtová på pass av Emma Hansson och ökade ledningen för Kais Mora.

7.13 in i perioden slog Emma Dahlström till framspelad av Alexandra Terner och reducerade för Karlstad.

Laget kvitterade till 2-2 med två sekunder kvar att spela genom Linnea Juhlin.

I förlängningen tog det 2.30 innan Karlstad också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Maja Hane, på pass av Linnea Stenqvist.

Karlstad har en seger och fyra förluster och 15–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kais Mora har tre vinster och två förluster och 21–16 i målskillnad. Det här var Karlstads femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kais Moras fjärde uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Karlstad på tolfte plats i tabellen, medan Kais Mora är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 8 mars. Då möter Karlstad Lockerud/Mariestad i Ica Kvantum-hallen 19.00. Kais Mora tar sig an Thorengruppen borta 18.30.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora