#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Bryter tystnaden: "Det känns fortfarande som helt rätt beslut"

ANNONS

Johanna Hultgren om framtiden: "Fört lite diskussioner med klubbar"

Det var efter säsongen 2019/20 som 24-åriga forwarden Johanna Hultgren chockartat pausade sin innebandykarriär. Trots en succésäsong med att ha avgjort VM-finalen och slagit personligt poängrekord (61 poäng) i SSL. Hon lämnade KAIS Mora för en flytt till Umeå där hon skulle satsa på studier. Sedan dess har hon undvikit media, men igår publicerade Värmlands Folkblad en intervju med Hultgren. 

– Jag valde att avsluta innebandykarriären av en anledning. Det var ett väldigt tufft beslut, mer än så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Det är mycket som ligger bakom till varför det blev som det blev och det är inte något som jag har tagit upp med någon förutom min familj. Men det känns fortfarande som helt rätt beslut och det känns som att allt har varit väldigt bra för mig, säger Johanna Hultgren till Värmlands Folkblad

På frågan om framtiden så framkommer det att hon har två år kvar på sina studier i Umeå, där hon också precis har köpt lägenhet. Just nu har hon inga tankar på att återuppta innebandykarriären.

– Jag har inte funderat jättemycket på innebandy om jag ska vara helt ärlig. Sedan är det klart att jag har fört lite diskussioner med klubbar och känner väl att dörren inte är helt stängd för en återkomst. Dock är det inget som jag funderar på i nuläget.

Johanna Hultgren har länge ansetts vara en av Sveriges bästa innebandyspelare. Redan som 15-åring utsågs hon till Sveriges största talang i sin årskull av spelare födda 1996. Här är spelarna som utsetts till talangetta, år för år:

Födda 94: Simon Schmidt

Födda 95: Amanda Delgado Johansson

Födda 96: Johanna Hultgren

Födda 97: Casper Backby

Födda 98: Kasper Broby

Födda 99: Frida Swahn

Födda 00: Hampus Ahrén

Födda 01: Malte Lundmark

Födda 02: Linnéa Hammar

Födda 03: Hannes Nyström

Födda 04: Victor Johansson

Highlights: VM-finalen Sverige-Schweiz 2019 - se Johanna Hultgrens avgörande mål


Den här artikeln handlar om: