Kais Mora förlorade mot Malmö FBC
Montage
Matchrapport

Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Malmö FBC avgöra den jämna matchen borta mot Kais Mora i Superligan dam. Slutresultatet blev 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1). Stor matchhjälte med bara 15 sekunder kvar i förlängningen blev Maja Helman som satte det avgörande målet.

– Vi gör en bra match och gör det svårt för Malmö. 1 underbar poäng som gör att vi på egen hand säkrade SSL-kontraktet, kommenterade Kais Moras ledare Anton Czitrom.

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson:

– Tycker inte matchen nådde några högre nivåer men trots att vi inte hade något att spela för så hittade vi tillräcklig energi för att vända matchen och vinna i sudden. Det är starkt gjort av tjejerna.

Kais Mora startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.52 slog Elin Höglund till framspelad av Malin Hansson.

Malmö FBC kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.47 nätade Ellen Rasmussen på pass av Rebecca Mårtensson.

Kais Mora tog ledningen på nytt efter 17.02, genom Malin Hansson framspelad av Elin Höglund.

Andra perioden blev mållös. 12.05 in i tredje perioden nätade Malmö FBC:s Maja Helman på pass av Silja Sofia Eskelinen och kvitterade för Malmö FBC. I förlängningen tog det 4.45 innan Malmö FBC också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Maja Helman, på pass av Yamou Njai.

Det här var Kais Moras femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Malmö FBC:s andra uddamålsseger.

Det här betyder att Kais Mora slutar på elfte plats, och Malmö FBC på nionde plats.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: