Kalmarsund förlorade mot Kais Mora

Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Kais Mora vann mötet i Superligan dam på bortaplan mot Kalmarsund, med 9-7 (3-3, 2-1, 4-3).

Kais Moras ledare Anton Czitrom tyckte till om matchen:

– Vi gör en enorm lagprestation i 60 minuter idag och tar med oss 3 viktiga och rättvisa poäng hem till Mora.

Kalmarsund startade bäst och gick upp till 2-0 efter mål av genom Dominika Buczek. Efter 11.49 reducerade Kais Mora genom Emma Holgersson Bruhn och två minuter senare kvitterade laget, genom Felicia Karls Knutsson. Kalmarsund tog ledningen på nytt efter 16.25, målskytt var Ida Samuelsson. Före pausen kunde dock Kais Mora kvittera, genom Malin Hansson. Kais Mora var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Även i tredje perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och matchen med 9-7.

Dominika Buczek gjorde tre mål för Kalmarsund och ett målgivande pass. Emma Holgersson Bruhn gjorde tre mål för för Kais Mora.

Med en omgång kvar är Kalmarsund på sjunde plats i tabellen, medan Kais Mora är på elfte plats.

I nästa match möter Kalmarsund IBK Lund borta och Kais Mora möter Malmö FBC hemma. Båda matcherna spelas lördag 23 mars 14.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora