Kais Mora förlorade mot Pixbo Wallenstam

Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Pixbo Wallenstam hade en riktig målfest när man besegrade Kais Mora borta i Idre Fjäll Arena i Superligan dam. Pixbo Wallenstam vann med hela 12-4 (4-1, 5-0, 3-3).

Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson tyckte till om matchen:

– Skön seger efter en lång dag i buss. Gott att få med sig lite målskytte också. Helt enkelt ett bra jobb och tre poäng med tillbaka till Mölnlycke.

Pixbo Wallenstam tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.45 genom Klara Loneberg, och gick upp till 0-2 innan Kais Mora svarade.

Innan perioden var över hade Pixbo Wallenstam ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var Pixbo Wallenstam starkast och gick från 1-4 till 1-9 genom två mål av Emma Stenberg, ett mål av Klara Loneberg, ett mål av Thea Löfborg och ett mål av Ellen Lundin. Och det var bara början. Tredje perioden slutade 3-3 och Pixbo Wallenstam vann matchen med 12-4.

Pixbo Wallenstams Emma Stenberg stod för fem poäng, varav två mål, Cajsa Elm gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Ella Zetterstedt gjorde två mål och ett assist. Malin Hansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Kais Mora.

Med två omgångar kvar är Kais Mora på tolfte plats i tabellen, och Pixbo Wallenstam är på andra plats.

Nästa motstånd för Kais Mora är Kalmarsund. Lagen möts söndag 17 mars 15.00 i SBB Arena. Pixbo Wallenstam tar sig an Malmö FBC borta lördag 16 mars 15.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama