DRÖMVÄRVNINGEN
Foto: Per Wiklund
Superligan

Experten: Största möjliga jackpott för Mora

ANNONS

Innebandymagazinets SSL Dam-expert Christian Svensson ger sin reaktion på KAIS Moras positiva #ibsilly-nyhet.

Måldrottningen Malin Andréason gör comeback i KAIS Mora. En av få glädjande nyheter för dalalaget i årets Silly season där annars en spelarflykt har dominerat med totalt 12 spelare som lämnat laget.

Vad betyder Andréasons comeback?

– Allt och lite till, är det korta svaret. Efter att ha gjort innebandyhistoriens sämsta Silly season någonsin kom detta besked som en skänk från ovan. Med Andréasons oväntade comeback så förvandlas genast något helt uträknat och hopplöst till något spännande och hoppfullt, säger Christian Svensson och fortsätter:

– Här har ledningen i Mora gjort det enda rätta och vänt sig till en gammal trotjänare och superstjärna för att få stopp på blödningen. Genom att få Andréason att göra comeback så får man inte bara in en av de bästa spelarna genom tiderna utan man får även in en kulturbärare som skickar signaler till övriga gamla Moraspelare - ”tjejer, knyt skorna och ta ner klubban från hyllan, klubben i våra hjärtan behöver vår hjälp”.

– Jag är ganska säker på att spelare som Jessika Eriksson och Malin Lundquist hade övervägt att sluta till kommande säsong också men när nu Andréason gör comeback så kommer de nog också fortsätta för att hjälpa klubben ur krisen. Inte bara det, utan Andréasons comeback kommer även ge ringar på vattnet att flera gamla spelare kanske återvänder, som Therése Karlsson och framför allt Anna Wijk. Med Andréason i laget så känns det som att Mora helt plötsligt blir Wijks förstaval om det skulle behövas framåt jul.

Vad kan vi förvänta oss av Malin Andréason efter ett års uppehåll?

– Det är en av de farligaste målskyttarna genom tiderna som gör comeback så det är klart att förväntningarna är och ska vara höga. Men jag tror inte att vi kan förvänta oss stordåd på planen i form av massor av poäng som i fornstora dagar. Andréason är den typen av spelare som behöver en bra omgivning för att nå sitt fulla max och det finns inte i Mora just nu. Men som jag var inne på tidigare så kommer blott hennes närvaro i truppen garantera att de inte åker ur SSL och vi vet inte heller vilka ringar på vattnet som detta kommer att föra med sig. 

Vad kan vi förvänta oss av Mora kommande säsong?

– ”Därom tvista de lärde” skulle man kunna säga. Det kan bli allt mellan himmel och jord faktiskt, tills dess att vi vet vilken trupp de kommer att ställa på banan till hösten. Men jag skulle kunna säga så här: Med Andréason med på tåget så vete katten om inte Täby kommer att göra den sämsta Silly season när vi summerar säsongen om cirka ett år. Deras silly har hamnat lite i skymundan av Mora och jag tror inte att deras stjärntapp är över än. Jag räknar med att Kalmarsund kommer att presentera Matilda Sjödin inom ett par veckor. Det är omöjligt att förutspå hur det kommer gå för Mora men risken att de åker ur SSL sänktes avsevärt många procent idag jämfört med igår. 


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Extra: Stjärnan gör comeback i "Kaos Mora"
Extra: Stjärnan gör comeback i "Kaos Mora"
Den här artikeln handlar om: