#ibsilly
Sara Attermo.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Lämnar Täby och skriver på för konkurrenten

ANNONS

Sara Attermos tid hos stockholmarna är över – nu väntar en fortsättning hos rivalen.

Efter att ha spelat för Täby i över tio säsonger så flyttade Sara Attermo vidare till SSL-konkurrenten Sirius den gångna säsongen, detta på lån. Hon gjorde det i hopp om mer speltid i en större roll, och det var något som hon också fick.

Efter en framgångsrik säsong med Uppsala-laget, som innebar 22 poäng på 30 matcher och en fjärdeplats i grundserien, så löpte Attermos kontrakt ut – både låneavtalet men också hennes huvudkontrakt i Täby. Veteranen, som är född 1987, gjorde ingen hemlighet till att Sirius var huvudspåret i höst när hon pratade med Innebandymagazinet i slutet på maj.

– Täby är min moderklubb och jag har haft jättemånga fina år där, men ska man spela någonstans så vill man veta att föreningen vill ha en. Sirius har visat att de vill ha mig och satsar på mig. Täby har inte hört av sig överhuvudtaget, då blir det ett enkelt val. Jag trivs jättebra i Sirius med laget och alla förutsättningarna runtomkring, innebandyn i Uppsala är ju het, sa hon då

I samma intervju riktade hon flera kängor mot sitt tidigare lag, vilket fick Täbys sportchef Robin Andersson att reagera:

- Hon säger att vi inte hört av oss, men hon har varit ganska tydlig i media med att allting var så mycket bättre i Sirius. Hon har väl visat en ganska stor tydlighet utåt att hon vill spela i Sirius. Sen vet jag inte om hon jättegärna vill spela i Täby med tanke på att hon väljer att gå ut och svinga i media – helt oförutsättningslöst kan jag tycka, sa Andersson till Innebandymagazinet.

Nu kommer också beskedet som många väntat på – Sara Attermo är en permanent Sirius-spelare de två kommande säsongerna.

- Finns få personer som Sara som besitter de egenskaper som spelare som hon, vilken motståndare och målvakt är inte orolig när hon är framför mål?
Som person ger hon allt för laget och ger ett lugn som alla behöver, skriver Sirius på sin Instagram-sida.

Attermo blir därmed Sirius sjunde värvning för säsongen.

IK Sirius #ibsilly 2021  

Klara in

Michelle Wiki, forward (UHC Kloten-Dietlikon Jets)

Rebecka Jansson, forward (Telge)

Tanja Stella, back (Kloten-Dietlikon Jets)

Chiara Gredig, back (Piranha Chur)

Elsa Frisk, back (Sirius)

Amanda Delgado Johansson, forward (Thorengruppen)

Sara Attermo, forward (Täby)

Klara ut

Johanna Homi, forward (Classic)

Isabell Balzano, back (Åkersberga, tillbaka efter lån)

Tuulia Aho, forward (Thorengruppen)

Selma Frykholm, back/forward (Storvreta)


 


TV: "Det står för 50 procent av omsättningen"

Unihocs Johan Jihde om trender inom innebandyutrustning och vad som säljs mest.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: