Nacka Wallenstam vann mot Täby FC

Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Nacka Wallenstam vann hemma mot Täby FC i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen på lördagen slutade 5-1 (3-0, 2-0, 0-1).

Nacka Wallenstams tränare Richard Campbell kommenterade matchen:

– Vi gör de första två perioderna oerhört bra och ger egentligen inte Täby ingenting. Vi går ner oss lite grann i tredje och är inte lika påkopplade och rejäla. Offensivt skapar vi mängder med lägen och siffrorna borde varit större men Täbys målvakt var väldigt vass idag!

Matchen var länge mållös. Nacka Wallenstam ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål på 50 sekunder i slutet av perioden av Ebba Hansson, Vilde Rundfloen och Ida Hultman. Nacka Wallenstam gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Victoria Ström och Ida Mattsson, och punkterade matchen.

Fanny Virgin reducerade förvisso, men närmare än 5-1 kom inte Täby FC. Tredje perioden blev mållös och Nacka Wallenstam tog därmed en säker seger.

Nacka Wallenstam stannar därmed på fjärde plats, och Täby FC sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Nacka Wallenstam Tyresö Trollbäcken borta i Tyresöhallen, söndag 18 februari 13.30.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka