Alunda IBF vann mot Täby FC

Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC

5-4 (2-2, 2-1, 1-1) blev resultatet när Alunda och Täby FC möttes i Olandshallen på lördagen. I och med detta har Alunda fyra raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam.

– Kul med match igen och vi är i ett bra flow med laget nu! Jag tycker vi är numret större än Täby matchen igenom, men trots det så blir det en tight match, där Täby sliter riktigt bra och gör en mycket bra insats med sitt unga talangfulla lag! Kollektivet är vår största styrka och vi gör det riktigt bra idag med Jasmine Van Deer Veen i spetsen, tyckte Alundas tränare Daniel Eriksson, efter matchen.

Jasmine Van der Veen stod för Alundas avgörande mål 14.23 in i tredje perioden.

Alunda började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.45 slog Jasmine Van der Veen till framspelad av Hanna Björndahl.

Täby FC kvitterade till 1-1 efter 6.55, när Wilma Sjöström fick träff på pass av Fanny Virgin.

Alunda tog ledningen på nytt efter 9.17, när Hanna Björndahl slog till på pass av Ida Andersson-Weidenberg.

Täby FC kvitterade till 2-2 efter 19.47, genom Tyra Liikamaa framspelad av Ida Uusitalo.

Täby FC gjorde också 2-3 efter 6.30 i andra perioden när Elsa Tydal slog till framspelad av Ida Uusitalo.

Alundas Jasmine Van der Veen gjorde 3-3 efter 10.04 framspelad av Paulin Andersson.

Jasmine Van der Veen gjorde dessutom 4-3 efter 18.56 på pass av Hanna Björndahl.

3.00 in i tredje perioden slog Linnea Eriksson till framspelad av Engla Helmersson och kvitterade för Täby FC.

14.23 in i perioden nätade Alundas Jasmine Van der Veen ännu en gång på straff och avgjorde matchen för Alunda.

Alundas Jasmine Van der Veen gjorde fyra mål och Hanna Björndahl gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Det här var Alundas tredje uddamålsseger den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Alunda på femte plats i tabellen, medan Täby FC är på åttonde plats.

Alunda tar sig an IBF Falun Utveckling i nästa match borta söndag 25 februari 12.45.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda