Lånebråket
Sara Attermo och Robin Andersson.
Foto: Bosse Grängsjö och Per Wiklund
Superligan

Sportchefen: "Visat att hon inte vill spela för oss"

ANNONS

Täbys sportchef Robin Andersson svarar på kritiken från sin förre spelare Sara Attermo.

Täbys mångåriga forward Sara Attermo lånades i september 2020 ut till seriekonkurrenten Sirius. Hon har spelat för Uppsala-laget sedan dess och vill fortsätta göra det, något hon berättade om i en intervju med Innebandymagazinet.

I samma intervju riktade hon också besvikelse mot just Täby, som hon menade inte visat tillräckligt intresse för att hon ska vara kvar, vilket i sin tur gjort att Sirius blivit förstavalet. 

- Jag vet inte om föreningen tar trotjänare för givet? Jag tror jag är den som har spelat flest SSL-matcher i Täby genom historien, jag är ganska Täby-förknippad. Jag tycker att jag har varit lojal mot föreningen, det har aldrig varit någon konstig relation mellan mig och Täby. Det är märkligt att man inte ens hör av sig, och är man inte intresserad så tycker jag att man kan säga ”jättekul att du trivs bra i Sirius, men vi har inget intresse för dig”. Man kan vara så rak mot spelare, det tar man på något sätt, sa Attermo då.

I en intervju med Sportexpressen sa Attermo bland annat att "har Täby en så bra trupp att jag inte platsar på tre femmor, då ska man leda serien”, detta under en period när Sirius låg i toppen och Täby sladdade något i tabellen. Robin Andersson, sportchef för Täbys damer, menar att sådana uttalanden påverkade situationen. 

- Hon säger att vi inte hört av oss, men hon har varit ganska tydlig i media med att allting var så mycket bättre i Sirius. Hon har väl visat en ganska stor tydlighet utåt att hon vill spela i Sirius. Sen vet jag inte om hon jättegärna vill spela i Täby med tanke på att hon väljer att gå ut och svinga i media – helt oförutsättningslöst kan jag tycka, säger Andersson till Innebandymagazinet.

- Jag kan räkna upp vilka fyra högerforwards hon konkurrerar med så kan hon välja själv sen om hon tycker att hon är bättre än dem. Att sen gå ut att säga att Sirius är mycket bättre, att hon trivs hit och dit...då har man visat att man inte vill vara i Täby. 

Andersson har inte haft någon dialog alls med Attermo efter att hon lånats ut till Sirius.

- Det är framförallt eftersom hon har varit så tydlig med var hon står någonstans. Varför ska jag ringa till henne? Jag vet inte vad hon är ute efter när man gör den typen av uttalanden. Hon var jättetydlig med att allting var bättre i Sirius, vad är det hon vill att jag ska göra? Möjligen att jag kunde ringt och stämt av med henne men i min värld har hon varit så tydlig med vart hon står att jag inte ser någon vinning i det. 

Han är också noga med att påpeka att man helst själva inte velat svinga i media, men kände sig manad att ge svar på Attermos kritik.

- Vi var jävligt generösa med att släppa en spelare till en konkurrent. Det är det första i alltihopa, vi hade kunnat säga blankt nej. Nu gjorde vi inte det, och så får vi skit tillbaka om att allt är bättre någon annanstans. Det är rätt så respektlöst. 

Attermo menade också på att Täby drabbades av ”värvningshybris” efter SM-guldet man tog 2018/19, men det är något som Andersson slår tillbaka.

- Vi hade fem spelare ut och fem in efter SM-guldet. Micaela Sjöberg till Rönnby, Jennifer Stålhult, Elin Gillberg och Madelene Westerberg slutar och Malin Blom är långtidsskadad. In med Agnes Wiklund, Frida Nilsson, Julia Ulhvag, Jenna Taivaloja och Sofie RIssveds. Faktan där är inte riktigt sann. 

Täby har haft en annars stormig säsong där tränare Christian Mattsson lämnade strax innan seriestart, och i slutspelet fick man klara sig utan Moa Tschöp som avbröt säsongen ”på grund av vissa händelser inom laget”. Sara Attermo sa också senare i intervjun att ”Täby har väl tillräckligt att fokusera på sig själva, det händer väl en hel del saker där”. 

- Jag har ingen aning om vad hon menar med det. Vi fokuserar på oss själva och jag är ganska övertygad om att spelarna vi har värvat, och kommer att värva, gör att vi inte kommer se sämre ut nästa säsong. Om det är det man är ute och fiskar efter, att vi gör dåliga saker. Vi behöver inte gå ut och svinga i media att vi har klassförvärv på gång, säger Andersson och tillägger: 

- När säsongen drar igång kommer man se om Täby har gjort jobbet eller inte. 


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: