Älvsjö AIK IBF vann mot Täby FC

Älvsjö AIK stod för imponerande vändning

Bortalaget Täby FC hade greppet inför tredje perioden och ledde med 1-0 i Allsvenskan norra/östra dam. Men Älvsjö AIK vände på matchen och vann till slut med 2-1.

– Vi är inne i en tung mental period där vi kanske har lite fel fokus på fel saker tyvärr. Starkt ändå att lyckas vända matchen mot ett disciplinerat Täby som jobbar stenhårt. Vi har en del att jobba på för att kunna avsluta seriespelet med en bra känsla, kommenterade Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin.

Täby FC tog ledningen efter 7.41, genom Engla Helmersson på pass av Wilma Sjöström.

Andra perioden blev mållös. 12.13 in i tredje perioden slog Beatrice Lundevall till framspelad av Anna Monthan och kvitterade för Älvsjö AIK.

Efter 16.29 nätade Anna Monthan på pass av Nathalie Gustafsson och avgjorde matchen. Därmed hade Älvsjö AIK vänt matchen.

Det här var Älvsjö AIK:s fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Med två omgångar kvar är Älvsjö AIK i serieledning, och Täby FC är på åttonde plats.

I nästa omgång har Älvsjö AIK Alunda hemma i Västertorpshallen, söndag 10 mars 15.00.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel