Täby FC förlorade mot Tyresö Trollbäcken IBK

Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC

Tyresö Trollbäcken vann borta mot Täby FC i Allsvenskan norra/östra dam med 4-3 (0-0, 2-2, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Tyresö Trollbäcken avgjorde.

– Idag ville TT vinna lite mer. Vi fick utdelning efter vår timeout och sedan tryckte vi på för att ta tre pinnar. En skön torsdag helt enkelt, tyckte Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman, efter matchen.

Julia Lundgren blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 18.17 in i tredje perioden.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Täby FC gjorde 1-0 genom Lovisa Blomkvist efter 6.55 i andra perioden.

Efter 8.21 av perioden kunde Julia Lundgren kvittera till 1-1 för Tyresö Trollbäcken.

Täby FC tog ledningen på nytt genom Jennifer Stålhult efter 11.29.

Tyresö Trollbäcken gjorde 2-2 genom Moa Lilja Lundqvist efter 19.48 av perioden. 8.12 in i tredje perioden nätade Täby FC:s Jennifer Stålhult återigen framspelad av Lovisa Blomkvist och gav laget ledningen för Täby FC.

14.23 in i perioden slog Julia Lundgren till ännu en gång och kvitterade för Tyresö Trollbäcken.

Tyresö Trollbäcken avgjorde matchen med 1.43 kvar att spela på nytt genom Julia Lundgren på pass av Miranda Jansson. Därmed hade Tyresö Trollbäcken vänt matchen.

Julia Lundgren gjorde tre mål för Tyresö Trollbäcken.

Det här var Tyresö Trollbäckens andra uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Täby FC sist i serien, medan Tyresö Trollbäcken är på sjätte plats.

Tyresö Trollbäcken tar sig an IBF Falun Utveckling i nästa match hemma söndag 3 mars 14.15.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien