Foto: Peter Nilsson
#ibsilly

Backstjärnan om varför hon lämnar Mora för Allsvenskan

ANNONS

Caroline Rosenberg blev startskott för SSL-spelare som vänder hem för att hjälpa Telge att gå upp till SSL.

KAIS Mora har drabbats av en av de värsta spelarflykterna i modern tid där det forna storlaget har tappat hela 11 spelare under silly season varav tio spelade från start i den senaste semifinalen som laget spelade. Innebandymagazinets damexpert skrev en krönika om vad han trodde hade hänt i laget tidigare i veckan. 

Vi har pratat med några av spelarna som lämnar Mora och en av dem är backen Caroline Rosenberg, som spelat de tre senaste säsongerna i dalalaget. Hon återvänder till laget hon kom i från, Telge SIBK, för att försöka hjälpa dem upp till SSL igen.

- Med tanke på att Telge mer eller mindre är min moderklubb och att jag känner mycket för klubben, så är jag oerhört motiverad till att vilja hjälpa laget att ta steget upp i SSL igen. Det tillsammans med att jag kände att det är rätt tid nu för Telge, så föll valet där, säger Rosenberg till Innebandymagazinet.

Varför tror du att så många spelare väljer att lämna på samma gång? 

Tror att det är många olika faktorer som dessvärre inträffat samtidigt som gjort att det blivit som det blivit. Jag hade dock bestämt mig ganska tidigt efter säsongen att jag skulle flytta på mig, men såklart tråkigt från mitt håll att detta sammanfaller med många andras val att lämna. 

Telge har gått ut med att de vill göra en "Nykvarn" och värva hem flera tidigare spelare som spelat för klubben. Rosenberg var först ut och bara några dagar senare slog bomben ner att Täbys Felicia Forsmark också vänder tillbaka. Det finns även en spelare till från Täby som står högt på Telges önskelista och det är Mathilda Sjödin som inte bestämt sig var hon ska spela nästa säsong. När Innebandymagazinet pratade med Sjödin för ett par veckor sedan så sa hon att allsvenskan var ett alternativ. Rosenberg erkänner att det är flera SSL-spelare som pratat om att göra en comeback och det är något som de har snackat om skulle vara kul.

- Jo, men det blir ju att man pratat lite, då man känner varandra sen innan, om att de såklart blir lite mer spännande och roligt att få göra denna resa tillsammans igen. Återstår att se om några fler droppar in.

 

Senast 27-åringen spelade i Allsvenskan med Telge så öste hon in hela 41 poäng från sin backposition. Men i Mora har hon haft en liten mer defensiv roll.

- Nej men är väl ingen hemlighet att Telge värvat hem mig för den spelare och den roll jag hade hos dem senast. Men också för den erfarenhet och utveckling jag gjort i Mora. Så med den kombinationen hoppas jag kunna bidra med en del poäng igen men också stabilitet och trygghet från min backplats. 

Telge är ett av flera lag i östra allsvenskan som har målet att gå upp till SSL. Vad tror du om den kommande säsongen och hur stora chanser har ni att gå upp till SSL tror du?

 - Jag tror vi har goda chanser att ta oss hela vägen, tvivlar dock inte på att det kommer vara riktigt hård konkurrens. Då det är många bra lag i Allsvenskan som har spel i SSL nästa säsong som målsättning. Så det gäller för oss att få ihop laget och göra jobbet i varje period i varje match.

   

   

  


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: