Telge SIBK vann mot Lillån IBK
Montage
Matchrapport

Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

ANNONS

Spelarna i Telge SIBK har all anledning att fira efter 8-6 (5-3, 2-2, 1-1) på hemmaplan mot Lillån IBK. Det betyder nämligen att Telge SIBK har säkrat seriesegern i Allsvenskan västra/södra dam. Lillån IBK ligger på tredje plats i tabellen.

– Riktig krigarinsats av tjejerna där vi slet på bra hela matchen samt skapade en hel del chanser som vi förvaltar helt okej. Vi har över tid gjort något väldigt bra, haft ett driv till att vilja bli bättre och varit det jämnaste laget i vår serie över tid och det är därför vi vinner serien välförtjänt! Tjejerna förtjänar all cred och nu ser vi framemot att spela vidare under den roligaste tiden på säsongen, tyckte Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult, efter matchen.

Därmed har Telge SIBK vunnit fem matcher i rad i Allsvenskan västra/södra dam, och har tio raka segrar på hemmaplan.

I första perioden var det Telge SIBK som var starkast. Laget vann perioden med 5-3.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 7-5.

Efter 1.55 i tredje perioden ökade Telge SIBK på till 8-5, återigen genom Jennifer Ekman.

Jessica Carlsson reducerade förvisso, men närmare än 8-6 kom inte Lillån IBK. Telge SIBK tog därmed en stabil seger.

Telge SIBK:s Therese Gustafsson stod för tre mål och tre assists, Felicia Forsmark hade tre assists och Jennifer Ekman gjorde tre mål. Lovisa Abrahamsson gjorde ett mål och två assist och Rebecca Abnell gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Lillån IBK.

Telge SIBK tar sig an Västerås IBS i sista matchen borta lördag 16 mars 17.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent

Den här artikeln handlar om: