#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Bomben: Landslagsspelaren kan hamna i Allsvenskan

ANNONS

Matilda Sjödins kontrakt har gått ut och hon jagas av flera klubbar och är öppen för att spela i det storsatsande Allsvenska laget.

De största #ibsilly-bomberna har briserat men det finns fortfarande några guldkorn kvar att värva där ute. En av dem är forwarden Matilda Sjödin vars kontrakt med Täby har gått ut. Sjödin står på gränsen till att ta en plats i landslaget, hon var med senast Sverige spelade en landskamp men hon finns inte med på lägret i Varberg som pågår nu. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så är två storsatsande allsvenska lag i Kalmarsund och Telge på jakt efter hennes underskrift.  

- Det stämmer att jag har ett utgående kontrakt med Täby och framtiden är fortfarande oviss. Jag för en dialog med ett par klubbar där ibland både Täby och Kalmarsund. Men även några andra klubbar, säger Sjödin till Innebandymagazinet.

Du ligger på gränsen till att ta en plats till VM-truppen senare i år, kan du tänka dig att byta till Allsvenskan en sådan viktig säsong?

- Jag skulle absolut kunna tänka mig att spela i Allsvenskan. Jag ser inte det som ett hinder för att kunna vara med och slåss om en landslagsplats. Sen är det såklart en viss skillnad mellan Allsvenskan och SSL, men det är prestationen som spelar roll enligt mig. 

Telge har gått ut med att man vill göra en Nykvarn och locka hem SSL-spelare som har ett förflutet i klubben för att ta steget upp till högstaligan. Sjödin kommer från Södertälje och hennes lagkompisar i Täby Ranja Varli och Felicia Forsmark har spelat i Telge. Sjödin bekräftar att Telge är intresserade och att trion har diskuterat det alternativet. 

 - Den diskussionen har väl förekommit. Även om jag själv aldrig spelat för klubbmärket Telge så är jag uppvuxen och började min innebandykarriär i Södertälje, så det är väl klart att det ändå finns ett hjärta för klubben i sin hemstad och att det finns ett intresse från Telge. 

Vilken klubb lutar det mest åt och när ska du bestämma dig?

- Den frågan kan jag inte svara på just nu. Det är en del som ska falla på plats innan jag kan bestämma mig.


TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: