Västerås IBS vann mot Telge SIBK
Montage
Matchrapport

Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK

ANNONS

Det blev seger för Västerås IBS hemma mot Telge SIBK i Allsvenskan västra/södra dam. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Västerås IBS fixade en uddamålsseger i sista perioden. Matchen slutade 6-5 (1-2, 3-2, 2-1).

– Ruskigt skönt att vinna mot ett lag som skall kvala till SSL. Vi har visat att vi verkligen anammat den nya kulturen och sättet vi vill spela på. Tyvärr får vi åka ned och vända men jag är så oerhört stolt över det jobb som tjejerna har gjort sen jag tillträdde i VIB. All eloge till hela vår trupp. Så ruskigt skönt att Matilda Hals får sätta dit avgörandet till 6-5, 17:46 i 3:e perioden. Sjukt glad för hennes skull och vi visar att detta lag besitter en så otroligt hög kvalité, tyckte Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen, efter matchen.

Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult tyckte så här om matchen:

– Ett hemmalag som är riktigt påslagna och vill avsluta säsongen snyggt medan vi verkade ha tankarna redan på det roliga som kommer nästa vecka. Trots att vi skapar tillräckligt med chanser för att kanske vinna så är ändå känslan att Västerås var lite hungrigare än oss ikväll. Nu slickar vi såren och laddar om inför den roligaste tiden på året!

Matilda Hals slog till 17.46 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

I första perioden var det Telge SIBK som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

Västerås IBS hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

4.46 in i tredje perioden slog Therese Gustafsson till på nytt på pass av Wera Nygren och gav laget ledningen för Telge SIBK.

10.58 in i perioden nätade Västerås IBS:s Lisa Söderlund återigen på pass av Ida Bergman och kvitterade för Västerås IBS.

Efter 17.46 slog Matilda Hals till ännu en gång framspelad av Gry Norstedt och avgjorde matchen. Hals fullbordade därmed lagets vändning.

Therese Gustafsson gjorde tre mål för Telge SIBK och spelade fram till ett mål, Felicia Forsmark stod för tre poäng, varav ett mål och Wera Nygren gjorde ett mål och två assist. Lisa Söderlund gjorde fyra mål för Västerås IBS.

Västerås IBS har tre segrar och två förluster och 28–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Telge SIBK har fyra vinster och en förlust och 34–20 i målskillnad. Det här var Västerås IBS:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Telge SIBK:s fjärde uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Västerås IBS slutar på sjunde plats i tabellen, och Telge SIBK på första plats. Telge SIBK är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: