#ibsilly

Två rutinerade SSL-spelare gör comeback i Allsvenskan

ANNONS

Ett hemvändande utlandsproffs och en SSL-sniper är klar för FBC Katrineholm.

FBC Katrineholm spelade sin första säsong någonsin i Allsvenskan senast och innan säsongen stängdes ner hann de med att spela sex matcher. Men precis innan transferfönstret stängde presenterade de två stora sillybomber att SSL poängmaskinerna Sara Anteryd och Felicia Glad skulle spela med laget resten av säsongen. 

Men säsongen kom aldrig igång igen så det blev inget spel för de gamla SSL-stjärnorna i Katrineholm. Men till kommande säsong får Katrineholm en ny chans att spela i Allsvenskan och man har lyckats att värva in två riktiga bomber igen. Precis som förra säsongen handlar det om två rutinerade SSL-spelare. 

Frida Eriksson har spelat fem säsonger i SSL med Falun, FBC Uppsala(Sirius) och Endre. Därefter provade hon på spel nere i Schweiz en säsong innan hon återvände till Sverige och Allsvenska Tyresö Trollbäcken där hon hann med att göra fem poäng på fyra matcher.  

- Jag hade inte en aning vilka Katrineholm var faktiskt innan Kent kontaktade mig. Vi började prata lite och han berättade om FBC och planerna för framtiden och satsningen som pågår. Jag kollade såklart upp FBC och gillade det jag såg. Jag fick en känsla av att FBC skall satsa, och vill gå hela vägen. Man tuggar på, och har ambitioner. Har redan gjort en resa där man gått hela vägen från div 2 till Allsvenskan. Det känns bra, säger Eriksson till lagets hemsida

Den andra bomben är Linda Englund som spelat sju säsonger i SSL med Huddinge och en säsong med Sirius i SSL. 31-åringen trappade ner för några år sedan i Allsvenskan och spelade senaste säsongen tillsammans med Frida Eriksson i Tyresö Trollbäcken där hon gjorde tio poäng på fem matcher. Det är en riktig sniper som Katrineholm värvat och på 182 SSL-matcher har Englund gjort 85 mål och 45 assist.

-  Jag visste heller inte vilka Katrineholm var, det är såklart alltid smickrande när lag kontaktar en. Jag blev glad, och det är roligt att folk uppmärksammar en och någon vet vem man är. Sen har jag de senaste åren inte någon superkoll på innebandy. Tidigare hade man koll på SSL, och övriga lag men inte nu längre, säger Englund till laget hemsida och fortsätter berätta om samarbetet med Eriksson förra säsongen:

-  Det känns jättebra. Vi spelade några matcher tillsammans och fann varandra bra. Vi kommer ha en hel del roliga resor tillsammans till Katrineholm. Det ser jag fram mot.

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så kommer varken Felicia Glad eller Sara Anteryd att spela något kommande säsong med Katrineholm.  


TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: