Katrineholm förlorade mot Telge SIBK

Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm

Tack vare 6-3 (1-0, 1-2, 4-1) borta mot Katrineholm är Telge SIBK ny serieledare i Allsvenskan västra/södra dam. Laget ligger på samma poäng som tvåan Skoghall men toppar tabellen. Efter söndagens match i Duveholmshallen ligger Katrineholm på femte plats.

– En match som präglades av mycket kamp och del slarv de första två perioderna som gör att Katrineholm hänger med bra. Vi justerar lite inför tredje och rör om lite i formationerna som gör att vi vinner tillslut ganska så komfortabelt tack vare en bra sista period, kommenterade Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult.

Efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är Telge SIBK nu klart för kval till Superligan.

Första perioden var jämn. Telge SIBK inledde bäst och tog ledningen genom Felicia Forsmark efter 4.55, men Katrineholm kvitterade genom Frida Eriksson i slutet av perioden. Katrineholm gjorde också 2-1 efter 2.18 i andra perioden när Sara Attermo hittade rätt.

Telge SIBK:s Therese Gustafsson gjorde 2-2 efter 14.11 på pass av Julia Södergren.

Ester Persson gjorde dessutom 2-3 efter 20.49 framspelad av Ebba Andersson.

Telge SIBK stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-3 till 2-6 på bara 6.59.

Sofie Cederlind reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Katrineholm. Telge SIBK tog därmed en stabil seger.

I nästa match, söndag 3 mars 14.00, har Katrineholm Skoghall borta i Hammarö Arena, medan Telge SIBK spelar hemma mot Bergs IK.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1