Katrineholm vann mot Huddinge IBS
Montage
Matchrapport

Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS

ANNONS

Det blev seger för Katrineholm hemma mot Huddinge IBS i Allsvenskan västra/södra dam. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Katrineholm fixade en uddamålsseger i sista perioden. Matchen slutade 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

Huddinge IBS:s tränare Peter Lockner om matchen:

– Det blev en match där vi tyvärr inte kom upp i den nivå vi vill spela på och då räckte det inte till mot ett hårt jobbande Katrineholm. De var starka och försvarade sig bra, så vi hade svårt att få till vårt spel och skapa tillräckligt med farliga målchanser. Så vi får ladda om och försöka avsluta starkt hemma i Fleminghallen nästa helg. Vi fightas fortfarande för att nå tredjeplatsen och en seger då så kanske det räcker till topp-3 och det vore en häftig och snygg avslutning på comeback-säsongen i allsvenskan!

Katrineholm tog ledningen efter 8.49, genom Angelica Högberg på pass av Sara Attermo. Efter 16.24 i andra perioden nätade Wilma Lindholm, framspelad av Saga Bergman och kvitterade för Huddinge IBS. Katrineholm startade tredje perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Angelica Högberg och Tilda Lilja. Huddinge IBS gjorde 2-3 genom Wilma Lindholm efter 19.09 men kom aldrig närmare.

Det här var Katrineholms tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Huddinge IBS:s andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Katrineholm på femte plats i tabellen, och Huddinge IBS är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Katrineholm är GS 86. Huddinge IBS tar sig an Bergs IK hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 17.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent

Den här artikeln handlar om: