Skoghall förlorade mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

ANNONS

Katrineholm vände och vann mot Skoghall på bortaplan i söndagens möte i Allsvenskan västra/södra dam. 1-3 (1-0, 0-2, 0-1) slutade matchen.

Katrineholms tränare Andreas Sjöberg om matchen:

– Vi jobbar som ett kollektiv, där alla drar sitt strå till stacken. Nyckeln i denna match är att vi sätter försvarsspelet där samtliga gör ett uppoffrande jobb i defensiven. Med en trupp på 11 utespelare så är det många som kliver fram och tar ett ansvar på plan i frånvaron av viktiga spelare.

Katrineholm får sikta på kval trots segern mot Skoghall.

Skoghall tog ledningen efter nio minuters spel, genom Emilia Wahlén på pass av Nora Pettersson. Efter 3.00 i andra perioden slog Sara Attermo till, framspelad av Tyra Lantz och kvitterade för Katrineholm.

Sofie Cederlind gjorde dessutom 1-2 efter 16.10 på pass av Sara Attermo.

4.47 in i tredje perioden slog Tilda Lilja till på pass av Isabella Nyström och ökade ledningen för Katrineholm. Lilja fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Skoghall med 19–20 och Katrineholm med 14–21 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Skoghall på andra plats i tabellen, medan Katrineholm är på femte plats.

Nästa motstånd för Skoghall är Västerås IBS. Lagen möts lördag 9 mars 13.00 i Hammarö Arena. Katrineholm tar sig an Huddinge IBS hemma söndag 10 mars 14.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: