#ibsilly-nytt
#ibsilly

Två fd poängmaskiner från SSL gör comeback i Allsvenskan

ANNONS

Den ena spelaren har inte spelat i SSL på sju år men vunnit poängligan där den andre la klubban på hyllan ifjol.

FBC Katrineholm spelar sin första säsong någonsin i Allsvenskan och innan säsongen stängdes ner hann de med att spela sex matcher. Men laget lyckades bara spela ihop tre poäng och laget har som mål att stanna kvar i Allsvenskan så precis innan transferfönstret stängde lyckades de värva in två före detta poängdrottningar som spelat i SSL.

Felicia Glad la klubben på hyllan inför den här säsongen och hon vann den interna poängligan i Jönköpings SSL-lag de två senaste säsongerna. Sara Anteryd öste in hela 115 poäng i Dam1an förra säsongen för Fagerhult Habo men hon har även vunnit poängligan i SSL tidigare.

- Katrineholm har visat intresse sen förra våren egentligen, det är en klubb som visat upp seriositet med mycket vilja samtidigt som det legat ett väldigt attraktivt kontraktsförslag på bordet och bara det att få göra detta ihop med den bästa spelaren jag någonsin spelat med gjorde att det här korttidskontraktet kändes väldigt hett, säger Glad om comebacken.

I dessa tider brukar det ju vara tvärtom att man lämnar Allsvenskan för SSL men du gör tvärtom. Var du inte sugen på att spela i SSL något mer eller

- Ja det är såklart den vanliga vägen men kanske främst när man är i början av karriären, nu har ju jag spelat på högsta nivån i åtta år och egentligen lagt klubban på hyllan så då känns det väldigt passande och motiverande med bra innebandymatcher på Allsvensk nivå just nu!

Anteryd och Glad spelade tillsammans i Jönköping under två säsonger 2010-2012 och Glad ser fram emot att återförenas med sin gamla vapendragare.

- Haha ja du, det känns faktiskt lite overkligt att hon och jag ska dra på oss samma matchställ igen. Det såg jag inte komma. Det kommer bli fantastiskt kul och som jag sa tidigare har jag aldrig spelat med en bättre spelare tidigare så ska bli kul att se vad vi kan skapa för kombo sesåhär några år senare!

Med tanke på Anteryds magiska passningar och dina distinkta avslut, hur många poäng kommer ni ösa in tillsammans i Allsvenskan?

- Oj den frågan var vass! Ingen av oss har väl spelat så mycket innebandy senaste året men som du säger är förväntningarna på oss att vi ska stärka den offensiva delen så jag hopps verkligen att vi kommer leva upp till det! Exakt antal vågar jag inte svara på men det vore superkul att komma in i hetluften igen!

Katrineholm har bara tagit en seger på sex matcher. Vad tror du om deras chanser att klara sig kvar i Allsvenskan nu när ni gör entré?

- Jag har inte träffat laget ännu men pratat en hel del med sportchef osv och vad jag har förstått det som så är det ett positivt, härligt och hungrigt gäng vars målbild är tydlig om spel i allsvenskan även nästa säsong så den chansen tror jag är väldigt stor och det ska bli väldigt kul att vara med på den resan!


TV: Stor skillnad på domarnivån i herr- och daminnebandy

Poddpanelen: "Jättekonstigt att tjejerna inte får fajtas om det som killarna gör"

Den här artikeln handlar om: