GS 86 förlorade mot Katrineholm

Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86

Katrineholm måste kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan västra/södra dam. Det står klart trots seger, 5-1 (1-0, 1-0, 3-1), på bortaplan mot GS 86.

– Skönt att ha säkrat kvalplatsen och får därmed möjligheten att hålla oss kvar till nästa säsong. Vi kommer in i kvalet med en positiv känsla efter några vinster på raken i ryggen. Två veckor kvar till nästa match och vi får nu möjligheten att slipa på detaljer som kan förbättras inför de kommande kvalmatcherna, kommenterade Katrineholms tränare Andreas Sjöberg.

Segern var Katrineholms fjärde på de senaste fem matcherna.

Katrineholm tog ledningen efter 18.43, genom Sara Attermo på pass av Frida Eriksson. Efter 17.10 i andra perioden slog Angelica Högberg till, framspelad av Frida Eriksson och gjorde 0-2. Katrineholm stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 9.06.

Julia Endl reducerade förvisso, men närmare än 1-5 kom inte GS 86. Katrineholm tog därmed en säker seger.

Frida Eriksson gjorde ett mål för Katrineholm och spelade fram till två mål och Sara Attermo stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att GS 86 slutar på åttonde plats, och Katrineholm på femte plats.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86